HALEPLİLER İÇİN TOPLANAN

HALEPLİLER İÇİN TOPLANAN

4 TIR UN, YOLA ÇIKTI

Diyanet-Sen Kayseri Şubesi tarafından başlatılan ´Her din görevlisinden bir torba un´ yardım kampanyası kapsamında toplanılan 2 bin toba un, Haleplilere ulaştırılmak üzere uğurlandı.
Uğurlama programında konuşan Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, her zaman mazlumların yanlarında olacaklarını söyledi. Kaşıkçıoğlu, "´Yemin ederim biz bir şey yapmadık´ diyerek ağlayan Halepli çocuğun vebalini nasıl üstleneceğiz? Bedenleri küçük, yürekleri büyük çocukların haykırışlarını unutacak mıyız? Elbette hayır. Unutursak kalbimiz kurusun. Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin, kurşunlarla susturulduğunun şahitleri olarak, sessiz mi kalacağız? Dünya sussa, biz susmayacağız. Hakkı haykıracağız. Mazluma el uzatacağız. Zulme ve zalime karşı duracağız. Akıl tutulmasına uğramış, basiretleri bağlanmış, insanlıktan nasipsiz olanlar Suriye´de ki katliama kör ve sağırlar. Onlar, insanlığın utanç abidesi olarak anılmaya mahkumdurlar" ifadelerini kullandı.
Kaçıkçıoğlu, "Müslüman coğrafyalardaki zulümleri seyretmekte mahir olan BM, Halep´in işgalini ve Haleplilerin katlini seyrediyor. BM´nin Halep´e ses çıkarmamasını, suskun kalmasını iki yüzlülük olarak nitelendiriyoruz. Halepli kardeşlerimizi evlerine, Halepli çocukları baba ocaklarına, Halepli bacılarımızı yuvalarına kavuşturmadıktan sonra Halep´te zulme son vermiş olamayız" diye konuştu.
Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan da, Memur-Sen ailesi olarak her zaman mazlumların arkalarında olacaklarını belirterek, kampanyaya emeği geçenlere teşekkür etti.
2 bin torba unun bulunduğu 4 TIR, yapılan duanın ardından Haleplilere ulaştırılması için yola çıktı.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da