HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNDEN SERGİ

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNDEN SERGİ

DEVELİ KAYMAKAMI DURU: ?HALK EĞİTİM KURSLARI, EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN ÜÇ AYAĞINDAN BİRİDİR?

Develi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan serginin açılışını yapan Develi Kaymakamı Murat Duru, "Halk Eğitim Kursları, eğitim ve öğretimin üç ayağından biridir" dedi.

Develi Halk Eğitim Merkezi´ndeki serginin açılışında konuşan Develi Kaymakamı Murat Duru, "Halk Eğitim Kursları Çok önemli kurslar yani eğitimin öğretimin üç ayağı varsa bunlardan bir tanesi de hayat boyu öğrenmedir, hayat boyu öğrenme de halk eğitimlerimiz kanalıyla oluyor yani bura da yaş farkı olmadan herkes bu kursa gelebiliyor gençlerimiz, kızlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, orta yaşlarımız herkes gelebiliyor" diye konuştu.

Kaymakam Duru, "O yüzden İlçemizin Eğitim ve öğretimi açısından Halk Eğitim çok önemli, şimdi Halk Eğitimlerin açılışlarını biraz daha renkli yapmak istiyoruz yani halk eğitimin yaptığı yüzlerce hatta bini buluyordur 2018 de 166 kurs bu kadar çok kurs açılıyor 4500 kişiye de kurs veriliyor tabi bu çok önemli bir rakam. Bunun duyulması gerekiyor yani bilmeyen vatandaşlarımızın gençlerimizin, bacılarımızın annelerimizin de bilmesi duyması açısından önemli, şimdi bu sene bir değişiklik yaptık Halk Eğitim kursumuzun Binamızın önünde renkli bir açılış yapalım istedik ama biraz havanın azizliğine uğradık ama bundan sonraki süreçlerde böyle renkli güzel bir açılışlar yapıp hem de sizin içinde iyi oluyor tabi ki, bu açılışlarda sizlerin el emeği, göz nuru yapmış olduğunuz şeyleri de İlçemizde ki insanlar görmüş oluyor yani sizin yaptıklarınızı da tanıtmış oluyoruz bundan sonra inşallah öyle yapacağız, arkadaşlarımız da daha çok emek verecek bundan sonra inşallah" ifadesinde bulundu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, "Arkadaşlar gerçekten güzel bir emeğin sonunda bir sevgi açılışı gerçekleştirilmiş inşallah bizlerde Develi Belediyesi olarak her daim beraberiz yine güzel faaliyetlerde hep beraber olacağız. Biliyorsunuz şuan da içerisinde bulunduğumuz bina FETÖ terör örgütünden bize kalmıştı ama huzurlarınızda başta sayın Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. O gece geldiğimde buraya Sayın Kaymakamım inanın harabe gibiydi ama şuanda böyle güzel ve insanların etkinlikler düzenleyebileceği bir bina haline gelmesinde sizlerin başta çok büyük emeği var. O yüzden ben huzurlarınızdan çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı