HALK SAĞLIĞI HAFTASI NEDENİYLE

HALK SAĞLIĞI HAFTASI NEDENİYLE

SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜLER

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Dr Ali Benli ?amacımız halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak? dedi.

Gültepe parkında düzenlenen etkinliğe il Sağlık müdürü Dr Ali Benli, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, Melikgazi belediyesi Başkan yardımcısı Yüksel Kahraman ve sağlık çalışanları iştirak etti.

İl Sağlık müdürü Benli burada yaptığı açıklamada amaçlarının  halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak diyerek şöyle konuştu. müdürlüğümüz halk sağlığı hizmetleri başkanlığı, şehrimizin en ücra köşelerine kadar ulaşan sağlık personelimizle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Birinci basamak sağlık hizmeti veren 4 kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi 3 ana çocuk sağlığı ve aile planlaması birimi 3 sağlıklı hayat merkezi 5 entegre ilçe hastanesi ve 2 göçmen sağlığı birimi 47 sağlık evi bulunmaktadır. Aile sağlığı merkezinde toplum sağlığı merkezlerinde sağlıklı hayat merkezlerinde ve KETEM´lerde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından personel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç´da hafta münasebetiyle insanların dikkatini çekmek istediklerini belirtti. Kılıç şöyle konuştu. Bugün yürüyüşümüze destek veren tüm halkımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi hastalanmadan önce hastalıklara karşı tedbir almak koruyucu sağlık hizmetlerinin ilk amacıdır. İlimizde 441 aile hekimiyle KETEM,VE sağlıkla hayat merkezleriyle her türlü birimlerde  koruyucu sağlık hizmeti verilmektedir.

Melikgazi Belediyesi Başkan yardımcısı Yüksel Kahraman da bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hızla artması insanların beden gücüyle yapmış oldukları iş miktarını azalttığından dolayı insanlarda obezite sorununu  insanlık sağlığı sorunu olarak önümüze konulmakta, dolayısıyla bu tür etkinliklerle bilinçlenmenin artması için ön plana çıkmaktadır dedi.

Açıklamaların ardından gültepe parkı içerisinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Haber: Süleyman Erdoğan



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı