HALKIN NABZINI TUTAN ANKETLER YAPIYORUZ

HALKIN NABZINI TUTAN ANKETLER YAPIYORUZ

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin siyasette Ankara veya Kayseri tercihinin kendisine ait olduğunu, ancak siyasetten kopma tercihini kabul edemeyeceklerini belirtti.

Seçimlerde halkın ne istediğinin çok önemli olduğunun altını çizen Ömer Dengiz, vatandaşın istekleri konusunda sürekli anket düzenlediklerini söyledi. vatandaşın nabzını sürekli tuttuklarını dile getiren Dengiz, “Bu bizim mahrem bilgilerimiz.” dedi.
Yerel seçimlerden sonra meydana gelebilecek olan görev değişikliklerine dair açıklama yapan Dengiz, “Herkesin yeri dolar çünkü neticede dolmak zorundadır. Hiçbirimiz ebediyen buralarda kalamayız. Herkes her görevi başkalarına bırakacak. Bunları konuşmak için henüz çok erken. Yerel seçimler yasasının öncelikle yasalaşması gerekiyor. Bu konunun meclis tarafından halledilmesi gerekiyor. Daha sonra bir takım şeyleri konuşacağız. Yaklaşık 13 aya yakın bir zaman dilimi var yerel seçimler için. Ama şunu içtenlikle söylemek istiyorum, halkın ne istediği çok önemlidir. Bizim o mevkide oturan arkadaşlarımız, ağabeylerimiz ne istiyor, ne düşünüyor bu da önemli. Bu partiyi yıllarca taşımış, ciddi başarılara imza atmış ve Kayseri’yi örnek şehir haline getiren insanlar var. O yüzden o insanların ne düşündükleri de çok önemlidir.” diye konuştu.
Dengiz sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Daha sonrasında gerek milletvekilleri, gerekse il ve ilçe teşkilatları hepsinin oturarak vereceği bir karar söz konusudur. Bunlardan oluşacak olan çıktıya göre biz genel merkezimiz ile oturup görüşerek bir karara varacağız. Sayın Mehmet Özhaseki başkanımız Kayseri için çok ciddi değerler katmış, çok ciddi hizmetler vermiş, Osman Kavuncu gibi çalışmış, en az onlar kadar Kayseri’nin marka şehir olması için uğraşmıştır. Avrupa’nın başkenti sayılan Strazburg’dan gelen istek ile kardeş şehir olmuştur. Bu Kayseri’nin Kayseri olmasında en büyük emek sahibi Mehmet Özhaseki’dir. Bu bir değerdir. Mehmet Özhaseki Kayseri’de kalırsa çok büyük işlere imza atar. Eğer istenilirse ki, Türkiye’ye faydalı olması konusunda Başbakanımız ‘Gel Türkiye’ye faydalı ol’ derse, Türkiye’ye de faydalı olabilecek bir başkanımız. Kayseri’deki AK Partili olan veya olmayan herkesin Mehmet Özhaseki hakkındaki düşüncesi bunun net bir kanıtıdır. İnsanlar başka partiye oy veriyor ama Mehmet Özhaseki olunca ona oy veriyorlar. Böyle olunca Mehmet Özhaseki Başkanımız Kayseri’ye faydalı olmak isterse buna kimse bir şey diyemez.
Özhaseki başkanımız ‘Ankara’da siyasi hayatıma devam etmek istiyorum’ derse, ‘Torunlarım ile oynayacağım’ derse de hiç kimsenin bir şey diyeceğini zannetmiyorum. Siyasetten kopacağım tercihini biz kabul edemeyiz. Biz istemeyiz. Ama Ankara ve Kayseri tercihi kendisine aittir. Biz kendisi ile istişare ettiğimizde de kendisine aynı şeyi söyledim her iki yerde de fayda bizim faydamızdır.” ifadelerini kullandı.
Dengiz, son günlerde ortaya atılan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın arasındaki gerginliğe dair dedikodulara da şu şekilde yanıt verdi: “Biri Büyükşehir Belediye Başkanı biri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, ikisi de farklı alandalar. Çatışmaları için hiçbir sebep yok. Bu konular nerden çıkıyor hiç bilemiyorum. Böyle bir çatışma söz konusu değil.”
Dengiz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
“Mehmet Özhaseki için bile net bir şey söylemiyorum. Ama belki içlerinden bazıları çıkacak ve ‘Yeter’ diyecek belki devam etmek istemeyecek, bunu bilemeyiz. Gün gelince belki bazıları teşekkür etmek zorunda kalabilir ya da takım halinde devam edeceğiz. Bunlar hiç belli olmaz. Bu bir takım oyunu ama burada takım oyununda her zaman değişiklikler de olabilir, tecrübelerden de istifade edilebilir. Zaman içinde değişiklikler de yaşanabilir ama bu yorumlar için henüz erken. Halkın nabzını tutuyoruz ikinci aşamada başkanlarla görüşeceğiz ama bu aşamaya henüz gelmedik.”


“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı