HAMARAT ELLER

HAMARAT ELLER

KAYSERİ YEMEKLERİ´Nİ YARIŞTIRDI?

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce tertiplenen ´Hamarat Eller Yarışıyor´ başlığı ile 4.´sü Gerçekleştirilen yemek yarışmasına iştirak eden Kayserili 70 ev hanımı, pişirdikleri birbirinden güzel ?Geleneksel Kayseri Lezzetlerini´ jüri üyelerine beğendirebilmek için ter döktüler? Yarışma sonunda ?Ciğerli Yaprak Sarması´ ve ?Kaburgalı Güveç´ yemekleri ilk iki sırayı aldı?

İl Kültür ve turizm Müdürlüğünce tertiplenen ´Hamarat Eller Yarışıyor´ başlığı ile 4. Gerçekleştirilen yemek yarışması İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirildi?

yarışmasına iştirak eden Kayserili 70 ev hanımı, pişirdikleri birbirinden güzel ?Geleneksel Kayseri Lezzetlerini´ jüri üyelerine beğendirebilmek için ter dökerken, yarışmanın başlangıcında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş yaptığı değerlendirmede kaybolan kültürleri ortaya çıkarmak, kaybolmaya yüz tutanları da korumak adına bu yarışmayı tertiplediklerini vurgulayarak "İlimizde çok güzel ve anlamlı bir yarışma programı içerisindeyiz. Bilindiği gibi Kayseri ili mutfağı zengin, lezzetleri ünlü bir ilimiz. Zaman içerisinde yeni nesil geleneksel yemeklerimizi, kültürel değerlerimizi koruma noktasında bir zafiyet içerisinde. Genelde fastfood ve hazır yemeklere yönelmekte. Böyle olunca İl Müdürlüğü olarak kurduğumuz somut olmayan kültürlerimizi ortaya çıkarma konusunda çalışmalarımızın bir bölümü. Bazı kültürel değerlerimiz kaybolmakta, bazıları da kaybolmaya yüz tutmakta. O nedenle kaybolan kültürlerimizi ortaya çıkarmak, kaybolmaya yüz tutanları da korumak için bu yarışmayı düzenledik. Yarışmamıza ticari faaliyet yapan profesyonel aşçılar katılmıyor. Tamamen ev hanımlarımızın evlerde ürettiği geleneksel yemeklerimiz. O nedenle geleneksel lezzetlerimizi en iyi koruyan da evdeki ninelerimiz, annelerimiz. Bu yarışmayı da o amaçla düzenledik. Kültürel değerlerimizi korumanın dışında aynı zamanda milli birliğimizi, dayanışmamızı, ev hanımlarının sosyal etkinliklere katılmasını teşvik etmek için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz" ifadesini kullandı?

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir´in Jüri başkanlığını yaptığı yarışmaya iştirak eden 70 yarışmacı Başlangıçlar - Ana Yemek - Tatlılar olmak üzere üç kategoride hazırladıkları yemekleri jüri üyelerine beğendirebilmek adına kıyasıya bir mücadele verdiler?

Yarışma sonunda Ana Yemek Kategorisinde Pehli birinci olurken, Başlangıçlar kategorisinde Kurşun Aşı , Tatlılar Kategorisinde ise Kayısı Tatlısı birinciliği elde etti? Binci olan yarışmacılara yarım altın hediye edildi?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor