HAMİTABAT SANTRALİ HİZMETTE AÇILACAK

HAMİTABAT SANTRALİ HİZMETTE AÇILACAK

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Hamitabat Elektrik Santrali ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Doğalgaz Üretim kuyusunda incelemelerde bulunan Bakan Taner Yıldız'a, yetkililerce santral hakkında bilgi verildi

    Bakan Taner Yıldız, yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hamitabat Elektrik Santrali'nin Trakya bölgesinin önemli santrallerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü.

 

"60 yıldan beri doğalgaz ve petrol araması yapan Türkiye, bu arama faaliyetlerine 12 milyar dolar para ayırmış oldu. Edirne'den Kars'a kadar komple sondaj uzunluğu hemen hemen bu mesafenin iki katı kadar sondaj yapıldı. Yani Türkiye'nin boyunun iki katı kadar sondaj yapıldı. İnşallah biz burada bu hummalı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bütün bu sondaj çalışmalarının üçte biri son 10 yılda yapıldı. Yani AK Parti hükümetimizle beraber çok faaliyet yapıyoruz diyoruz ama önceki yıllarla karşılaştırdığımızda küçülen petrol ve doğalgaz sektörü olmaz. Onları da aynı şekilde büyütmüş oluyoruz. Bizim TPAO'da arama faaliyetlerine ayırdığımız ödenek 10 yıl öncesine göre tam 13 katına arttı ve çıkartıldı. Israrla ve tabirimi mazur görün birazda inatla aramalarımıza devam edeceğiz ki bu tür santrallerimizde yerli kaynaklarımızı kullanıyor olabilelim. İnşallah özelleştirme programımızda olan Hamitabat ile ilgili çalışmalarımız tekrarlanacak."
     Bakan Yıldız, bir gazetecinin "Hamitabat doğalgaz santrali yıl sonuna kadar özelleştirilebilecek mi-" yönündeki sorusuna ise "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı konuyu görüşüp, diğer programlarla karşılaştırıp, önümüzdeki günlerde bunun sonuçlarını kamuoyu ile paylaşırız “diye konuştu.


"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık