HANIMLAR İNCE ELEDİLER SIK DOKUDULAR

HANIMLAR İNCE ELEDİLER SIK DOKUDULAR

SERTİFİKAYI ALDILAR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın talimatıyla hayata geçirilen yaz kurslarında sona gelindi. Ziya Gökalp Semt Konağında verilen ?Tığ Oyası´ kursunda eğitim gören bayanlar sertifikalarını aldı.
Semt konaklarının mahalle içerisinde birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışmayı artırdığı gibi komşuluk ilişkilerini de pekiştirdiğinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, hanımlara yönelik faaliyetlerinin pek çok alanda devam ettiğini vurguladı.
27 Haziran 3 Ekim tarihleri arasında Ziya Gökalp Semt Konağında başlayan ?Tığ Oyası´ kursu sona erdi. Eğitmen Nurcan Göktaş gözetiminde 20 ev hanımının katıldığı ?Tığ Oyası´ kursunun sertifikalarını ise Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan verdi.
Sertifikalarını vermeden önce kursiyerlere hitap eden Çapan, ?Başlattığımız yaz kursumuz sona erdi ancak hanımlarımızdan gelen talep doğrultusunda hocamız Nurcan hanım gözetiminde kışında devam ettireceğiz. Kendini bir işle meşgul etmek hem insanı psikolojik olarak rahatlatır. Hem de öğrendiğiniz bu el işinin aile ekonomisine de katkısı olacaktır. Sizler büyük özveri göstererek bunca zaman burada emek verdiniz ve sertifikalarınızı almaya hak kazandınız hepinizi tebrik ediyorum? şeklinde konuştu.
3 ayı geçkin bir süredir 20 kursiyerle devam eden ?Tığ Oyası´ kursunun oldukça başarılı geçtiğini belirten Eğitmen Nurcan Göktaş ise konuşmasında ?Hepimiz bilgilerimizi ve zevklerimizi ortaya koyarak çok farklı işler çıkarttık. Kocasinan Belediyesi desteği altında bu işleri yapmak çok daha zevkli ve güzel. Bir dediğimizi iki etmiyorlar. Biz bir adım geldiğimiz onların bizlere koşarak geldiğini gördük. Bu nedenle çok teşekkür ediyorum? İfadelerine yer verdi.
Kültür Sosyal İşler Hizmet Müdürü Ahmet Kasım Herdem ise Kocasinan Belediyesi olarak eğitime yönelik çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından kurs eğitmeni Nurcan Göktaş günün anısına Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan´a Tığ Oyasıyla işlenmiş lale desenli bir süs eşyası hediye etti.
Dört çocuk annesi Kursiyer Arife Berk yaz dönemi boyunca aldığı kursun kendisi için oldukça verimli geçtiğini, çok güzel şeyler öğrendiklerini ve kış kursunun devam edeceğini öğrenince daha da memnun olduğunu belirtti. Özlem Çapar ise yaz döneminde kurs alan hanımlardan duyduğu kursa yeni yazıldığını söyledi ve böyle bir hizmetten dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti. Bir diğer kursiyer Feride Karabıyık´da başından beri devam ettiği Tığ Oyası kursundan çok memnun kaldığını ifade etti.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı