HASKARAMAN VE AHİ´YE

HASKARAMAN VE AHİ´YE

8 YIL HAPİS CEZASI

68 sanıklı FETÖ/ PDY davasının son celsesinde tefrik dosyalarda karar çıkmaya devam ediyor. Tefrik edilen dosyada tutuklu yargılanan sanıklar kapatılan Kimse Yok mu Derneği´nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Haskaraman ve İşadamı  Mustafa Ahi  ayrı ayrı 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldılar?  18 aylık tutuklulukta geçirdiği süre, 65 yaş durumu ve Yargıtay ile istinaf süresi göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verilen Haskaraman karar sonrası ´Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Türk Adaleti? diye bağırdı?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ile örgütün sözde  ?İl İmamı´ Sıtkı Baş´ın da aralarında yer aldığı 68 işadamı hakkında hazırlanan 771 sayfalık iddianameli davanın 23 Ekim´de görülen son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.

Tefrik edilen dosya sonrası sanık Abdurrahman Haskaraman ve Mustafa Ahi, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde ayrı ayrı dosyalarda yargılanmaya başladı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davalarda tutuklu sanık Mustafa Ahi jandarma eşliğinde duruşma salonunda, tutuklu sanık Abdurrahman Haskaraman ise Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ´silahlı terör örgütü üyeliği´ suçundan cezalandırılması istenen 48 yaşındaki tutuklu sanık işadamı Mustafa Ahi, mahkemede "GESİAD´da hiçbir zaman yöneticilik yapmadım, burada duyunca şaşırdım. Bank Asya´da paramı işler karışınca hemen geri çektim. Beraatımı istiyorum, teşekkür ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Mustafa Ahi´ye ´silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vererek, tutuklulukta geçirdiği süre, yargıtay ve istinaf süresi göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi.

Öte yandan aynı mahkemede yargılanan ve Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile savunması alınan 65 yaşındaki tutuklu sanık işadamı Abdurrahman Haskaraman, "Hakkımdaki iddialar varsayımdan ibarettir. Adliye önündeki protestolarda devletimin ve milletimin aleyhine hiçbir slogan atmadan anayasal hakkımı kullandım. Doktor raporlarım dikkate alındığında tahliyemi talep ediyorum. Hakkınızı helal edin, adaletinize güveniyorum" diye konuştu.

Sanığın avukatı Metin Polat ise "Müvekkil yalnızca hayırsever işadamı olarak bilinir. Hangi terör örgütü suçunu getirin, müvekkilime bol gelir. Depremde kapı kapı gezip yardım toplamıştır. Kimsesizlerin kimsesi olmuştur" dedi.  5 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Abdurrahman Haskaraman´a ´silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vererek, 18 aylık tutuklulukta geçirdiği süre, 65 yaş durumu ve yargıtay ile istinaf süresi göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi. Kimse Yok mu Derneği´nin eski Yönetim Kurulu Başkanı, Serhat Eğitim ve Öğretim Sağlık A.Ş. ve Anafen Eğitim Öğretim A.Ş.´nin kurucu ortaklarından Haskaraman karar sonrası ´Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Türk Adaleti? dedi.                         



İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü