HAVAALANI POLİSİ İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

HAVAALANI POLİSİ İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

İl Emniyet Müdürlüğü ile kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı`nın ortaklaşa yürüttüğü "Havaalanında Etkili İletişim için İngilizce Eğitimi Projesi" kapsamında, Erkilet Havaalanı Şube Müdürlüğü`nde görev yapan polislere yönelik düzenlenen İngili

Kayseri ve çevresinde turizme olan yatırımların çoğalmasıyla birlikte Erkilet Havaalanı’nı kullanan yabancı yolcu sayısı her geçen yıl artmaya devam ediyor. Bir buçuk milyonu geçen yolcu trafiğinin olması ve yabancı yolcu sayısının artması emniyet yetkililerinin ve havaalanında görevli personelin İngilizce eğitimi almasını gerekli kıldı.

Bu amaçla Orta Anadolu Kalkınma Ajansına sunulan ve destek alan İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan ``Etkili iletişim için İngilizce eğitimi`` konulu seminer havalanında görevli personelin günlük İngilizce ihtiyaçlarını karşılamak ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak için verilmeye başlandı.

2 hafta sürecek olan meslek içi İngilizce eğitiminin birçok alanda ülkemize yararlı olacağı dile getirilen

eğitim Erkilet Havaalanı seminer salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Bölgenin sanayi ve turizm açısından önem arz etmesiyle birlikte artan yabancı yolcu sirkülasyonuna dikkat çeken Havaalanı Emniyet Şube Müdürü Mustafa Kemal Keskin, ``Yolcu trafiğinin 2013 itibariyle 1 bucuk milyonu geçtiğini belirterek ``Erkilet havaalanı uluslararası trafiğe açık olması nedeniyle bölge illerinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yabancı yolcu trafiğinin artması, hac ve umre ziyaretleri yolcu trafiğini artırmaktadır. Havaalanımızın her yıl yolcusu artmaktadır. Önemli turizm merkezlerinin olması ve bölgeye gelen ylcuların erkilet havalanını kullanması yolcu sayısını artırmıştır. Büyükşehir belediyesinin erciyeste yaptığı turizm çalışmaları yolcu sayısını artırmıştır.`` diye konuştu.

İngilizce eğitimini verecek olan Deulcom eğitim kurumu görevlisi Paul Ivens, ``Kayseri ye İngilizce öğretmek için geldim. İnsanların İngilizceyi sadece iş dili olarak kullanmayıp politika ve turizm dili olarak kullanarak benimsemesi beni çok etkiledi. Çoğu ülke yönetimi kamu personellerinin İngilizce eğitimi alması için çaba göstermektedir.”dedi.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise, Türkiye’de ilk defa yapılan bir proje olduğuna vurgu yaparak ``Havaalanımız her yönüyle fark oluşturuyor. Arkadaşlarımız bütün hizmetleri eksiksiz yerine getiriyor. Ingilizce eğitimi çok gerekli. Dış hatlarımız var. Yabancı turistlerin ilk karşılaştığı insanlar polislerimiz. Onların anlaşması ülkemiz açısından da çok öenmli. Günlük kullanıma yönelik bir çalışma yapılacak. Personelin kişisel gelişimi açısından da oldukça faydalı olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı…

 



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye