HAYAT ŞARTLARINI BÜYÜKŞEHİR İYİLEŞTİRDİ

HAYAT ŞARTLARINI BÜYÜKŞEHİR İYİLEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin "Yaratılmış ne varsa, tabiatı onlarla paylaşmak durumundayız" sözleri doğrultusunda hareket eden Büyükşehir Belediyesi, yaratılmış her canlının hayat şartlarını iyileştirme yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Sokaklarda, açlık, hastalık ya da kazalar nedeniyle risk altında bulunan köpekler Büyükşehir Belediyesi tarafından Molu yakınlarındaki Köpek Barınma Evi`nde koruma altına alındı. Her türlü tedavileri yapılan köpeklerin bakımı Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra gönüllü hayvanseverler tarafından yapılıyor.
Köpek Barınma Evinin Veteriner Hekimi Hilal Akbaş, Köpek Barınma Evi`nde yaklaşık 750 köpeğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Akbaş, "Burada yaralı hayvanların tedavisi ve bakımı, takibi, doğum yapan hayvanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirmesi, sütten kesilen yavruların sahiplendirilmesi, yaralı olarak ulaştırılan hayvanların teşhislerinin konulup tedavilerinin yapılması ve sağlıklarına kavuştuklarında sahiplendirme işlemleri, aşılama gibi çalışmalar yapıyoruz. Hayvanların rahatça yaşamaları için ne gerekiyorsa sağlıyoruz" dedi.
Köpek Barınma Evi`ndeki hayvanların bakımına gönüllülerin de destek verdiğini dile getiren Hilal Akbaş, "Hayvanlara bakmak en başta gönül işidir. Bütün toplumun sorumluluğunda olan işlerdir. Bütün derneklerle ve sosyal sorumluluk bilincine sahip insanlarla iş birliği içerisindeyiz. Gönüllülerimiz barınağımızı sık sık ziyaret ediyorlar. Hatta haftanın belirli günlerinde onlar için otobüs tahsis etmiş durumdayız. Otobüslerimiz vatandaşları bakım evlerine getiriyorlar. Burada hayvanlarla vakit geçirerek bilgi alıyorlar ve sahiplenmek isteyenler sahiplendiriliyor. Ziyaretçilerimiz saat 10.00 ile 16.00 arasında istedikleri zaman bakım evimizi ziyaret edip, bize yardımcı olabiliyorlar. Günde ortalama 20-25 ziyaretçimiz var. Bir çoğu sadece yardım amaçlı geliyor. 3-4 ziyaretçimiz de buradan sahipsiz bir hayvanı alıp daha sıcak bir yuvada yaşatmak için başvuru yapıyor" diye konuştu.
Dışarda yaralı hayvanlarla karşılaşan vatandaşlara da seslenen Akbaş, bu tür durumlarda vatandaşların 444 2 899 nolu telefon hattını aramaları halinde ekiplerin kısa bir süre içinde yaralı hayvana ulaşabildiğini kaydetti.
Köpek Barınma Evi`ne gelen gönüllüler ise barınma evindeki şartların çok iyi olduğunu belirterek, tüm hayvanseverleri boş zamanlarında köpeklerle ilgilenmeye davet ettiler.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti