HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU

HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU

SULTAN SAZLIĞI'NDA HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU - Orman ve Su İşleri Bakanlığı artık kuraklaştığı için göçmen kuşların uğrak diyarı olmaktan çıkan Sultan Sazlığı'nı hayata döndürmek için kolları sıvadı.

Zengin biyolojik çeşitliliği ile 428 tür bitkiye ev sahipliği yapan ve kuş göç yollarının kavşağında bulunduğu için 301 kuş türünün gözlenebildiği Sultan Sazlığı'nın eski günlerine dönebilmesi için çalışma yaptıklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sultan Sazlığı Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı ve Ramsar Alanı Yönetim Planı'nı, 2008 yılı Mart ayında uygulamaya koyduklarını ifade etti.

Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “2009 yılı Temmuz ayı sonrasında bölgede sık sık turba yangınları çıkınca bazı tespitler yaparak, sazlığı besleyen kanalların bentlerle çevrili olduğunu ve alana su girişinin olmadığını gördük. Bunun üzerine gerekli tedbirleri aldık. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından kepçe ile kanallardaki bentler kaldırıldı. Ayrıca Yeşilhisar Ovaçiftliği bölgesinde sazlığa suyun girişini sağlamak için, yaklaşık bir kilometrelik bir kanal açılarak yangın bölgesine su verildi. Neticede 3 ay gibi bir zaman içerisinde yıllardır devam eden turba yangınları tamamen söndürüldü.” dedi.

Kanalların açılması ile birlikte sazlıkta su seviyesinde artış olduğunu ifade eden Eroğlu, iyileşme ve toparlanma sürecinin 2009 yılının son aylarında başladığını söyledi. Eroğlu: “2009 yılı öncesinde turba yangınlarının devam ettiği zamanlarda sazlık alan hemen hemen yok iken 2009 yılında 860 dekar, son yıllarda ise tamamı sazla kaplanmıştır. Sultan Sazlığına su akışının sağlanması ile sazlık kısım 36.000 dekarlık alana çıkarılmış, 2011 yılında bu alan daha da artırılmıştır. Sultan Sazlığı Milli Parkı'na suyun girişiyle sazlık kısım genişlemiş, geçim kaynağı saz ve ürünleri olan yöre halkının ekonomik gelirlerinin artmasına katkı sağlamıştır.” diyerek sözlerini noktaladı.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti