HAYATA GEÇİRİLİYOR

HAYATA GEÇİRİLİYOR

HEZARFEN projesi 16 Nisan'da hayata geçiriliyor Türk Patent Enstitüsü'nün projesi HEZARFEN'in Kayseri uygulaması 16 Nisan'da hayata geçiriliyor.

      Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Orta Anadolu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) işbirliğince ilk uygulaması Ankara OSTİM'de yapılan, projenin tanıtımıyla ilgili bir basın açıklaması yapan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Türk Patent Enstitüsü Temsilcisi Birsen Koca, projenin daha önce Ankara, Konya ve Gaziantep'te uygulandığını bildirdi.

      Projeyle, bir araya gelen firmalara danışmanlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade eden Birsen Koca, danışmanlık hizmetini kapsamında, patent, marka, endüstriyel tasarım, ticari sır, teknoloji transferi ve lisanslama gibi bir çok konuda ulusal bazda çok doğru eğitimler vereceklerini belirterek, ''Belirlenen 25 firmayı bizzat yerinde ziyaret ederek bu konularda bilgilendireceğiz ve bulundukları durum ile gelebilecekleri durumları beraber etüt ederek çalışmalar yürüteceğiz'' dedi.

      Kayseri'nin plastik, çelik kapı, mobilya, tekstil sektöründe ileri bir seviyede olduğuna dikkat çeken Koca, ''Yaklaşık 5 sektörden 6 ila 8 firma arasında karma bir ekip oluşturacağız. Bu ekip 16 nisanda start alacak ve aralık ayına kadar devam eden bir eğitim içine girecekler. Umarım başarılı oluruz'' diye konuştu.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı