HAYIR OYU KULLANDIK

HAYIR OYU KULLANDIK

Kayseri’ye sık sık gelmediği için eleştirilen MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Dadaloğlu Derneği ve Vakfını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Fransa’nın aldığı karardan sonra Fransa’ya gittiklerini ve birçok toplantıya

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ilk olarak Dadaloğlu Derneğini ziyaret etti. Dernek başkanı İbrahim Yılmaz ile görüşen Halaçoğlu, Kayseri’nin eğitim durumunun yükseltilmesi gerektiğini belirterek, Pınarbaşı, Sarız ve Felahiye gibi ilçelerin köylerinde eğitimin çok zayıf olduğunu ileri sürdü.

 

Dışarıdan bakıldığında Kayseri’nin hem eğitim bakımından hemde ekonomik bakımdan çok parlak bir şehirmiş gibi göründüğünü dile getiren Halaçoğlu, “ Ama işin aslı öğle değil. Bakın muhakkak gitmişinizdir. Cumhuriyet Meydanıyla, Sivas Caddesi dışında kalan kenar mahalleler hiç eşdeğer gibi görünüyor mu? Sadece buna bakın. Burada 1 milyona yakın insan yaşıyor. 8 yıllık eğitimin 2 sınıfta okutulduğunu köylerde biliyoruz. Onun için ilk olarak Kayseri’nin eğitim çıtasını yükseltmemiz gerekmektedir” dedi.

Sera tarımı ile organik tarım konusunda çalışma yaptığını dile getiren Halaçoğlu, seracılığın elektrikle ısınma sistemi ile yapılması için girişimlerde bulunduklarını yapılacak olan sistemde 2 dakika çalışan elektrik 13 dakikalık ısı verdiğini vurguladı.

 

Halaçoğlu, “Sanayi yönünden sıkıntılar yaşanıyor. Üçüncüsü ve en önemlilerinde bir tanesi de budur. Sanayi bölgemiz bataklık bölgeye kuruldu.  Zeminin bir türlü tutmadığını söylüyorlar. Geçmişte Gesi’de meydana gelen 8 şiddetindeki deprem o bölgeyi alt üst etti. Yapılaşmaların hangi bölgelerde nasıl olması gerektiği konusunda büyük sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Yani bunları göz önüne almak gerekiyor. Bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu konuda zannediyorum raporlarda var. Ama bu raporların uygulanmaya konmadığını biliyorum. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.

Daha sonra konuşan Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz ise milletvekili Halaçoğlu’na derneklerini ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Halaçoğlu’nın en gözde bilim adamı olduğunu söyledi.

 

Milletvekili Halaçoğlu daha sonra Dadaloğlu Vakfını ziyaret ederek vakıf başkanı Necati Eravşar ile görüştü.  Fransa’nın aldığı meclis kararından sonra Fransa’ya gittiklerini ve çeşitli toplantılar yaptıklarını dile getiren Halaçoğlu, alınan kararın Fransa yasalarına aykırı olduğunu belirtti.

Milletvekilliğinden emekli olanlara yapılan yüzde yüz zammı da değerlendiren Halaçoğlu, zamla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi’nin hayır oyu kullandığını belirterek, Ak Parti grubunun tamamının evet oyu kullandığını söyledi.

 

 

 

 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı