HAYIRSEVERLER, CAMİ YAPTIRMADA DA YARIŞIYOR

HAYIRSEVERLER, CAMİ YAPTIRMADA DA YARIŞIYOR

Sağlık alanında hastane, eğitim alanında okul yaptırmada birbirleriyle yarışan Kayserili hayırseverler, cami yaptırmada da geri durmuyorlar.

Kayseri İl Müftülüğü'nden alınan bilgilere göre, merkezdeki Melikgazi ilçesinde 269, Kocasinan'da 215 cami bulunuyor. Akkışla ilçesinde 19, Bünyan'da 57, Develi'de 112, Felahiye'de 20, Hacılar'da 62, İncesu'da 58, Özvatan'da 17, Pınarbaşı'nda 141, Sarıoğlan'da 34, Sarız'da 43, Talas'ta 61, Tomarza'da 68, Yahyalı'da 79 ve Yeşilhisar'da ise 39 cami var.

Müftülük yetkilileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami yaptırma konusunda bir çalışması bulunmadığını, hayırsever vatandaşların ya da derneklerin cami yapımı konusunda faaliyet gösterdiklerini bildirdiler. Yetkililer, ''Hayırseverler ve cami yaptırmak isteyen vatandaşların bir araya gelerek kurdukları Cami Yaptırma Dernekleri, arsayı temin ediyorlar ve cami yapımı için belediyelere başvuruyorlar. Belediyelerin onayından sonra ise cami yapımı için inşaat başlıyor. Cami inşaatı bittikten sonra bize müracaat ediyorlar, biz de camilere din görevlilerini atıyoruz'' dediler.
 Kayseri'de tarihi eser niteliğinde 39 cami bulunuyor. Kayseri'deki günümüze ulaşan tarihi camilerin çoğunlukla Danişmentliler ve Selçuklular zamanında yapıldığı bildirilirken, Mimar Sinan'ın eseri olan Kurşunlu Camii, Osmanlılar zamanında yapılmış en önemli eser olarak dikkati çekiyor.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret