HAYVAN SEVERLER KAYSERİ´DE BULUŞTU

HAYVAN SEVERLER KAYSERİ´DE BULUŞTU

Türkiye´nin dört bir tarafından katılan gençlerin aralarında bulunduğu ?Genç Hayvan Hakları Savunucuları Kapasite Geliştirme ve Tecrübe Paylaşım Etkinliği? adında düzenlenen program Kayseri´de gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı ve Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) ile ortak yürütülen program da Türkiye´nin dört bir yanından 35 Hayvanseverin katılımı ile gerçekleştirilen program 04-06 Ekim tarihleri arasında Kayseri´de belirlenen otelde gerçekleştirildi.

Gençlerin hayvan hakları konusunda duyarlılığının gösterilmesi ve verilen eğitimler ile birlikte hayvan hakları konusunda ortak projeler yürüten gençler bilinçli bir hayvansever oluşturmak amacı ile tecrübe paylaşımında bulundular.

Farklı illerden Kayseri iline gelerek programda buluşan gençler kaynaşma toplantısı ile başlayan faaliyetlerine gönüllülük çalışmaları, hak temelli yaklaşım, din ve hayvan, 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu, alanlarında uzmanlardan bilgiler edinerek ortak projede yer aldılar.

Programda gençlere 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) uzmanları, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı uzmanları ve Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) yönetimi de programa katılarak yeni nesilden Hayvan Hakları konusunda ümitli olduklarını ve yapılan bu programın önemini vurguladılar.

Programda görüşlerine yer verilen Proje Koordinatörlerinden Alaeddin Türkmen ?Gençlerin bu tarz programlar ile gelişimlerini sağlamak ve hayvan hakları konusunda daha duyarlı bireyler oluşturarak Dünyayı güzelleştirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz?

Proje Koordinatörlerinden Muhammed Yener ?Hak Temelli Yaklaşımları gençlerimize benimseterek genç bireylerin daha fazla iyilik yolunda adımlar atmasını kendimize hedef olarak belirledik. İnanıyoruz ki 35 genç ile başladığımız bu program zamanla çok güzel noktalara gelecek ve bizler de bu çalışmaların temelini attığımız için gururla proje çalışmalarımıza devam edeceğiz? dedi.

Genç Hayvan Hakları Savunucuları Kapasite Geliştirme ve Tecrübe Paylaşımı Programı ile ilk defa tanışan katılımcılar ne kadar önemli bir programa imza attıklarını bu tarz projelerin daha çok desteklenerek tüm gençlerin bu tarz faaliyetlerde yer almaları gerektiği konusunu vurguladılar. Ortak projede Kayseri´yi tanıyan ve güzel dostluklar kuran gençler programın sona ermesi ile birlikte memleketlerine döndüler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor