HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİ

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİ

ÇİFÇİLERE KİRAYA VERİLECEK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın Hazineye ait tarım arazilerinin çiftçiye kiralanmasına ilişkin projesi hayata geçiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tertiplenen bilgilendirme toplantısında proje kapsamında yürütülecek çalışmalar ve izlenecek yol haritası ile ilgili olarak ilimiz muhtarlarına aydınlatıldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle ?Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçiye Kiralanması´´ projesi hayata geçiriliyor? Projenin çiftçilerimize daha iyi anlatılabilmesi ve uygulanacak olan yol haritası konusunda bilgilendirme yapmak amacı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Ziraat Odaları Başkanlarına ve Mahalle Muhtarlarına yönelik olarak gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Maliye Uzmanı Kamil Arslan tarafından projenin detayları anlatıldı?

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu´nun açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Maliye Uzmanı Kamil Aslan şu bilgileri verdi? ?Kiralama yapılabilmesi için 31 Aralık 2017 tarihinden önce bu arazilerin 3 yıl süreyle kullanılmış olması gerekiyor. Bunun tespiti bakanlıklarımızca Milli Emlak Genel Müdürlüğü İl Müdürlükleri bünyesinde yapılmış olması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle arazilerin fiilen kullanımının da devam etmesi gerekiyor. Arazilerin ecrimisil borcunun da olmaması gerekiyor. Kira bedeli nasıl hesaplanacak? Mevcuttaki ecrimisil bedeli bedelinin yarısı üzerinden. Kiranın yüzde 25´ini peşin, kalanını iki taksitle ödeyebilecek. Bunu ister hasat dönemlerinde, isterse de yıl sonunda tek seferde ödeyebilecek. Başvurularını Çevre Şehircilik İl Müdürleri bünyesindeki Milli Emlak Müdürlüklerimizde yapacaklar ve başvuruların son tarihi 19 Kasım 2018. Çiftçilerimiz arazilerini daha etkin, verimli şekilde kullanabilecekler. Kira süresi sonunda çiftçilerimize bu arazileri satabileceğiz. 10 yıl kiralayacaklar. Kira bedeli sonunda çiftçilerimiz isterlerse kira bedelini uzatabildiğimiz gibi bu arazilerin kendilerine doğrudan satışlarını da gerçekleştirebileceğiz?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları