HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN DOĞRUDAN SATIŞLAR

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN DOĞRUDAN SATIŞLAR

Kayseri Defterdarlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hazine’ye ait tarım arazilerinin doğrudan satışına devam edildiği duyuruldu.

“Bilindiği üzere, 6292 sayılı “Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun”, 26 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir” ifadesinde bulunulan açıklamada şu bilgiler verildi:
“Bu tarihten itibaren belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcıları, kiracıları veya hissedarlarına satılması imkânı tanınmıştır. İlgili kanun kapsamında hazineye ait tarım arazilerine ait doğrudan satışlar devam etmektedir.
Söz konusu tarım arazilerinin satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50`sidir. Üstelik satış bedelinin tamamının peşin olarak ödemesi halinde ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacaktır. Satış bedelinin en az yarısının ödenmesi durumunda ise ayrıca % 10 indirim uygulanacaktır. Örneğin, 100 TL olan taşınmaz peşin ödemede 40 TL’ye, yarısının peşin ödenmesinde 45 TL’ye satın alınabilecektir.
Ödemelerde 6 yıla kadar faizsiz 12 taksit ile ödeme olanağı sağlanmıştır. Satış bedelinden, başvuru tarihi itibari ile son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri indirilecektir. Taşınmazların üzerindeki yapı ve tesislerden ayrıca bedel alınmayacaktır.
Tamamen tarımsal amaçlı kullanılanlar ile bu arazilerin üzerinde kalmak şartıyla tarımsal amaçlı yapılar ve sürekli ikamet edilen konutların bulunduğu araziler de rayiç bedelin yüzde 50`si üzerinden satılacaktır.
Doğrudan satın alma hakkından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın, taşınmazın bulunduğu illerde Defterdarlık (Milli Emlak Müdürlüğü) veya ilçelerde Malmüdürlüklerine dilekçe ile başvurmaları gerekmekte olup satışlar 28 Nisan 2013 tarihinde sona erecektir.”



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”