Haziran’da 361 milyon 872 bin dolar ihracat 

Haziran’da 361 milyon 872 bin dolar ihracat 

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran Ayı İhracat rakamlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre Haziran ayında ilimizden 361 milyon 872 bin dolar ihracat gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre rakamlarda % 13 lük artış kaydedilirken;  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy sonuçlara yönelik “İhracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise “Her şeye rağmen ihracat artış hızımız olumlu yönde seyrediyor” ifadesini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran Ayı İhracat rakamlarını açıkladı. Demir ve Demir Dışı Metaller, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri, Çelik, Elektrik ve Elektronik, Madencilik Ürünleri gibi sektörlerde ihracat artışı kaydedilen ilimizin Haziran ayı ihracat rakamı 361 milyon 872 bin dolar ihracat gerçekleşirken artışın geçen yılın ayın ayına göre %13 olduğu ifade edildi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy Haziran ayı verilerini yorumlarkenihracatta rekor üstüne rekor kırıldığını, olumlu gidişatın yarınlarımıza umut olduğunu vurgulayarak “Dünya ekonomisinde ciddi bir kaos var. Yüksek enflasyon maalesef sürüyor. Yüksek hammadde fiyatları, enerjideki artışlar ekonomileri olumsuz yönde etkiliyor.  Amerika, teknik olarak resesyona girerken Avrupa'yı ise durgunluk korkusu sardı. Bu açıdan bakıldığında ihracat pazar çeşitliliğini artırmak resesyondan veya olumsuz olabilecek gelişmelerden daha az etkilenmek adına önemli. Sermaye ve finansmanı doğru yönetebilmek, yüksek katma değerli üretim ile ihracat kilogram birim değerini artırmak büyük önem taşıyor. Ekonomik ürünlerin ön plana çıkacağı, müşteriye yakın olmanın daha öncelikli olacağı bir döneme giriliyor. Bu süreçte müşteri kaybetmemek en önemlisi” ifadesini kullandı.

Kayseri Sanayii Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci’de  ihracat yapılan ülkeler sıralamasında  Almanya, ABD ve Irak’ın ilk üç sırayı aldığını belirtip,  ihracat rakamlarında olumlu gidişatın devan ettiğinin altını çizerek  “Her şeye rağmen ihracat artış hızımız olumlu yönde seyrediyor. Rakamlara baktığımız zaman İnşallah çok büyük bir sıkıntı çıkmazsa Kayseri olarak yılsonu hedefimizi yakalayacağımız inancındayım. Biz ithal ettiğimizin iki katını ihraç eden bir iliz. Türkiye’nin cari açığını kapatma anlamında aylık yaklaşık 150 milyon dolar pozitif katkıda bulunuyoruz” diye konuştu



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık