HDP ESKİ İL BAŞKANI, OĞLU İLE BİRLİKTE

HDP ESKİ İL BAŞKANI, OĞLU İLE BİRLİKTE

6 SANIK HAKİM KARŞISINDA ...

Kayseri´de PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını içeren paylaşımlar yaptıkları ve Cumhurbaşkanı´na hakaret suçlarını işledikleri iddiasıyla aralarında HDP eski il başkanı ile oğlunun da olduğu 4´ü tutuklu 6 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Tüm sanıklar sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları hatırlamadıklarını söylediler. 

25 Mayıs´ta Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını içeren paylaşımlar yaptıkları ve Cumhurbaşkanı´na hakaret suçlarını işledikleri tespit edilen HDP eski il başkanı İshak T. ve oğlu H.T. ile birlikte A.K., R.G. ve F.E. isimli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonrasında yakalanarak gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden H.T., F.E., A.K. tutuklandı. Gözaltı kararı çıkarılan E.B.´nin ise başka suçtan tutuklu olduğu öğrenildi.
Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanıklar HDP eski İl Başkanı İshak T. ile R.G., tutuklu sanıklar H.T., F.E., A.K ve başka suçtan tutuklu E.B. hazır bulundu.
Tutuksuz sanık HDP eski İl Başkanı İshak T., "Paylaşımları ben yapmadım, bu olaydan sonra sosyal medya hesaplarımı dondurdum. Silahlı yasal ve gayri yasal hiçbir şeyi paylaşmadım. Suçsuzum" dedi.
HDP eski İl başkanı İshak T.´nin oğlu tutuklu sanık H.T. ise "2015´te bana bir mesaj geldi, ona tıklayınca sosyal medya hesabım çalındı. Sonra şifremi geri alamadım, yeni hesap açtım, çalınan hesabı sürekli şikayet ettim, söz konusu paylaşımları ben yapmadım, daha sonra o adres kapatıldı. 2 evladım var, dışarıda perişanlar. İşlemediğim bir suç yüzünden 3 aydır içerideyim, yüce adaletinize sığınıyorum" diye konuştu.
Tutuklu sanık E.B. de "Kesinlikle böyle bir paylaşımı hatırlamıyorum. Hiçbirini hatırlamıyorum da, beğenmedim de" derken, diğer sanık A.K. ise "Sosyal medya adresi bana aittir, YPG´lilere ait eli silahlı fotoğrafları ben paylaşmadım, beğendiğimi de hatırlamıyorum" şeklinde konuştu. Sanık F.E.´nin 2014´ten beri sosyal medya hesabını durduğunu, paylaşımları hatırlamadığını, kullanmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu sanıklardan A.K., H.T. ve F.E.´nin tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması nedeniyle tahliyelerine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Kasım ayına erteledi.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı