HDP ESKİ İL BAŞKANININ OĞLUNA

HDP ESKİ İL BAŞKANININ OĞLUNA

PKK PROPAGANDASINDAN HAPİS CEZASI

Kayseri´de PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını içeren paylaşımlar yaptıkları ve Cumhurbaşkanı´na hakaret suçlarını işledikleri iddiasıyla yargılanan HDP eski il başkanının oğluna 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

25 Mayıs´ta Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını içeren paylaşımlar yaptıkları ve Cumhurbaşkanı´na hakaret suçlarını işledikleri tespit edilen HDP eski İl Başkanı İshak T. ve oğlu H.T. ile birlikte A.K., R.G. ve F.E. isimli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonrasında gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında PKK/KCK propagandası suçundan dava açıldı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanıklar HDP eski İl Başkanı İshak T, oğlu H.T., başka suçtan Kayseri Açık Cezaevi´nde hükümlü A.K., başka suçlardan Kayseri Kapalı Cezaevi´nde tutuklu sanıklar F.E. ve E.B. ile sanık avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık R.G. ise duruşmaya gelmedi.

Tutuksuz sanık İshak T., "Paylaşımları ben yapmadım, bu olaydan sonra sosyal medya hesaplarımı dondurdum. Silahlı yasal ve gayri yasal hiçbir şeyi paylaşmadım. Suçsuzum" dedi. İshak T.´nin oğlu tutuksuz sanık H.T. ise "2015´te sosyal medya hesabım çalındı. Sonra şifremi geri alamadım, yeni hesap açtım, çalınan hesabı sürekli şikayet ettim, söz konusu paylaşımları ben yapmadım, daha sonra o hesap kapatıldı. Paylaşmadığım hesap yüzünden ceza almak istemiyorum" diye konuştu.

SANIĞIN HATIRLAMADIĞI PAYLAŞIM DURUŞMADA İZLENDİ

Sanık F.E. de 2014´ten beri sosyal medya hesabını durduğunu, paylaşımları hatırlamadığını, kullanmadığını söyledi. Sanık F.E.´nin sosyal medya hesabında paylaştığı video duruşma salonunda sanık ve avukatları huzurunda izlenerek, dava dosyasına konuldu.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu HDP eski İl Başkanı´nın oğlu H.T.´ye ve başka suçtan tutuklu F.E.´ye ?PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapma´ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklara ise delil yetersizliğinden beraat kararı çıktı.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı