HDP MİLLETVEKİLİ ADAYINA

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYINA

?PKK PROPAGANDASI´NDAN´ 1,5 YIL HAPİS

Kayseri´de PKK/KCK operasyonu kapsamında sosyal medya üzerinden PKK propagandası yaptıkları tespit edilen aralarında Kayseri HDP Milletvekili adayının da olduğu 4 sanığa 1 yıl 3 ay ila 1 yıl 6 ay 22 gün arasında hapis cezaları verildi.

10 Ağustos´ta Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin sosyal medya üzerinden 24 Haziran seçimleri döneminde PKK/KCK propagandası yaptığı tespit edilen HDP Kayseri Milletvekili adayı K.M., HDP Milletvekili adayı Z.O.´nun kardeşi A.O., N.Y. ve A.E. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 2 adet uzun namlulu silah, 82 adet fişek, 104 adet başka bir marka silaha ait fişek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet ruhsatsız tabanca ve şarjör ele geçirildi. Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar Kayseri Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. HDP Kayseri Milletvekili adayı K.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, diğer 3 şüpheli tutuklandı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar A.O., N.Y. ve A.E. ile tutuksuz sanık K.M. ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık K.M., ?Ben hiçbir zaman terör örgütü eylemi içinde bulunmadım, bulunmayacağım da. Bu yaşıma kadar hiç sabıkam olmadı, bundan sonra olmayacak da. Takdir Yüce mahkemenizin? derken, tutuklu sanık A.O. ise ?Tek söyleyeceğim şey, 3 aydır mağdurum, 2 çocuk babasıyım, perişan oldum? dedi.

Tutuklu sanık N.Y. de ?Hesabımı sorumsuzca kullanıyordum, internet kafede ya da cep telefonumda hep açık bırakıyordum. Bunun için pişmanım. Hiçbir terör örgütünü desteklemem, hepsini kınıyorum. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız? diye savunma yaparken, tutuklu sanık A.E. de askerden yeni geldiğini ve bu olay nedeniyle yapılacak nişanında sıkıntı olduğunu söyleyerek beraatını ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar K.M., A.E. ve N.Y.´nin suçu zincirleme işledikleri kanaatiyle ?silahlı terör örgütü propagandası´ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis, sanık A.O.´ya ise aynı suçtan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıkların sabıkasız oluşunu gözeterek bu cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, tutuklu 3 sanığın tahliyesine hükmetti.


Haber Kaynak : İHA

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor