HDP`Lİ ÖNDER`İN `ÖCALAN` AÇIKLAMASINA SERT TEPKİ

HDP`Lİ ÖNDER`İN `ÖCALAN` AÇIKLAMASINA SERT TEPKİ

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, HDP’li Sırrı Süreyya Önder`in, ``Öcalan cezaevinden çıkıp bu meydanlardan size seslenecek`` sözlerine ateş püskürdü. Yavuz, ``Biz şehit aileleri ve gaziler yaşadığımı

Dernek Başkanı Ali Yavuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere son zamanlarda terör örgütü yandaşları Türk milleti ve şehit yakınlarını sokaklara dökmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son olarak da Sırrı Süreyya Önder önümüzdeki sene Öcalan`ın Meclis`te olacağını söylüyor. Biz şehit aileleri ve gazileri olarak yaşadığımız sürece o cani İmralı’dan dışarı çıkamaz” diye konuştu.
Açıklamasında, ``Çıkarılacak olursa da biz şehit aileleri ve gaziler olarak barikat kurarız, onu oradan çıkarmayız`` diyen Ali Yavuz, şöyle devam etti:
``Onun tek çıkacak yeri leşidir. Eğer bizim kurmuş olduğumuz barikatlara karşı dahi çıkaracak olurlarsa, şehit aileleri ve gaziler olarak başka yapabilecek bir şey yoktur. Biz şehit aileleri ve gazileri olarak vatanımızı, milletimizi çok seviyoruz. Her zaman da bedel ödemeye hazırız. Ay yıldızlı al bayrağımızın dalgalanması için, bütün milletimizin rahatça gezebilmesi için, ülkemizin gelişmesi için, her türlü katkıda bulunmaya hazırız.``
Ali Yavuz, ``Biz devletimizden şunu istiyoruz; binlerce insanımızın kanını akıtan bu terör örgütü elebaşı ve yandaşlarına hadlerinin bildirilip hak ettikleri cezaların verilmesini istiyoruz. Sokak gösterileri ile polisimize, askerimize ve sivil vatandaşlarımıza, zarar vererek gösteriler yapan, huzursuz eden bu terör örgütü yandaşlarının bu kadar serbest bırakılmamasını, bu kadar taviz verilmemesini ve hadlerinin bildirilmesini istiyoruz. Bizim canımız acıyor, bu şekilde ülkemizi görünce. Bu olayları gördükten sonra şehitlerimiz gelmiyor seviniyoruz ama terör örgütü yandaşlarının yapmış olduğu eylem ve söylemler, bizleri çok üzüyor. Şehit gelmiş kadar bizlerin yarasını acıtıyor” ifadelerini kullandı.
Yavuz, ``Biz bunların hiçbirini hak etmiyoruz. Ülkemiz bunların hiçbirini hak etmiyor Ama maalesef dış güçlerin destekleri ile komşu ülkeleri kan gölüne çevirdiler. Ülkeleri yok ettiler. Maalesef bizim ülkemizde de bu oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Biz millet olarak çok güçlü bir milletiz. Bu hainlere karşı yine ülkemizi dimdik ayakta savunacağız. Bu ülke bizim. Ay yıldızlı al bayrağımız o göklerde dalgalanacak. Minarelerde ezanımız okunacak. Biz birlik ve beraberlik içinde Kürt`üyle, Laz`ı ile Türk`ü ile yaşamaya devam edeceğiz. Bu ülke de her zaman söylüyorum Kürt sorunu yoktur, terör sorunu var. Bu terör örgütünün bitirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı