HEDEF 2023

HEDEF 2023

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi?

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa´nın da konuk olarak iştirak edip meclis üyelerine seslendiği toplantıda konuşan  Kayseri Ticaret Odası  Başkanı Ömer Gülsoy, artık ülkenin gündeminin ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak "Yeni bir erken seçim bahsi açmak ülkemize yapılacak en büyük kötülükler arasındadır" değerlendirmesinde  bulundu?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Haziran ayı toplantısı  Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´nın da konuk olarak katılımı ile oda  konferans salonu´nda gerçekleştirildi.

Toplantının gündem maddelerin okunulup onaylanmasının ardından kürsüye gelerek üyelere ve katılımcılara seslenen  KTO Başkanı Ömer Gülsoy  son 5 yılda 8 defa sandık başına gidildiğini hatırlatıp, artık seçimden yorulduklarını ve ülkenin gündeminin ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak " En az 4 yıl, yani 2023 yılına kadar seçim, sandık istemiyoruz. Sonraki milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi Cumhuriyetin 100. yılında yapılacak. Önümüzde 3.5 - 4 yıllık bir zaman kaldı. Sözlerimin başında ifade etmeye çalıştığım gibi bu zamanı iyi yönetenler, iyi kullananlar siyaset de de, kamu yönetiminde de, iş hayatında da özel hayatında da başarılı olur. Aksi takdirde hangi işi yaparsak yapalım, zamanı iyi yönetemezsek, tavşan yamaca geçer ve o saatten sonra yapacağımız hiçbir hamlenin de anlamı olmaz. Her seçimden sonra söylediğimiz gibi artık İstanbul seçimlerini de unutup hepimiz geçimimize, işimize bakmalıyız. Hepimizin çok işi var" değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında  ?Zaman yakınma değil, yekinme zamanı ? diyen Başkan Gülsoy "Zaman daha çok çalışma, daha çok üretme, daha çok yatırım yapma, daha fazla istihdam ve ihracat yapma zamanı. Yine zaman, Kayserili büyüklerimizin bize telkin ettiği gibi ?yakınma değil, yekinme´ zamanı? dedi ve ekledi? ?Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hepimiz yekineceğiz ve devletimizin bekası, milletimizin refahı için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Çocuklarımız için, geleceğimiz için bunu yapmak, daha çok çalışmak zorundayız. Özetle kıymetli misafirler, bundan sonra ?seçim´ değil, ?geçim´ sözcüğünü daha çok duymak istiyoruz. Artık gündemimiz ekonomi olmalı, yapısal reformlar hızla hayata geçirerek ülkemizi daha müreffeh bir seviyeye getirmek için herkes var gücüyle çalışmalı. Bu kapsamda dedikodulardan uzak durarak her birey bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda doğru, dürüst ve verimli bir şekilde çalışmalı. Hedefimiz 2023 devler ligi olmalı. Biraz önce söylediğim gibi önümüzde 4 yıl seçim kelimesini duymak istemiyoruz. Türkiye artık esas gündemine dönmeli, seçim süreci kapanmalıdır. Bu kapsamda yeni bir erken seçim bahsi açmak ülkemize yapılacak en büyük kötülükler arasındadır"

Toplantıya konuk olarak iştirak eden ve Başkan Gülsoy´un ardından kürsüye gelerek meclis üyelerine seslenen Kayü Rektörü  Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa: "Sırtımızdaki sorumluluğun farkındayız. 1 yılımız bitti, 3 yılımız kaldı. Devletimiz bize görev verirse elimizden geleni yaparız. Dolayısıyla 3 veya 7 yıl içerisinde bizim sırtımızda ciddi bir sorumluluk var. Yanlış yaparsak vebali çok büyük olur. O yüzden yanlış yapmamak adına bu şehrin adını taşıyan üniversitenin kıyıda kenarda bir kolej havasında olmamalı. Onun için biz oraya buraya girmemeliyiz ve adam akıllı bir kampüsümüz olmalıdır. Bu yapıldığı zaman çok hızlı bir şekilde Kayseri Üniversitesi´nin master planını yapacağız. Bu çok önemlidir. Çünkü kötü örneklerini görüyoruz. Doğaçlama olarak kampüsü büyüttüğünüz zaman 25-30 yıl sonra kampüsün içerisinde yürüyemez hale geliyorsunuz. Bizim yapacağımız, nitelikli bir master planı oluşturup kampüs yerleşim planını yaptıktan sonra yavaş yavaş emin adımlarla kampüsümüz oluşsun. Gücümüzün yettiği yere kadar biz yaparız, bizden sonra gelecek olanlarda ?İyi niyetle çıkmışlar, helal olsun´ desinler" ifadesini kullandı?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları