HEKİMLER TEK SES OLUP HAYKIRDI!

HEKİMLER TEK SES OLUP HAYKIRDI!

?SAĞLIK GÖREVLİLERİNE ŞİDDET´E HAYIR?

Kayseri Tabip Odası ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen basın açıklamasında son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları protesto edildi. Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof.Dar. Per yaptığı değerlendirmede Hekimlerin çalıştıkları sağlık kurumlarında ölümlere varabilen saldırılara hedef olmasının kabul edilebilir, anlaşılabilir, maruz gösterilebilir hiçbir gerekçesinin olmayacağını vurgulayarak ?Sağlık hizmetinde de hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen saldırılar aslında kendi yaşamımızı ve sağlığımızı tehlikeye atmaktan başka işe yaramaz? ifadesini kullandı?

Kayseri Tabip Odası ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca ERÜ Çocuk Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney, Türk Sağlık Sen Başkanı Kamil Ünal, Tük Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kenan Çil, Tabip Odası önceki dönem başkanları Prof. Dr. Karametmet Yıldız, Prof.Dr. Suat Öktem, akademisyenler, doktorlar ve öğrenciler iştirak etti?

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Per, ?Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddet maalesef istenmeyen boyutlara ulaşmaktadır. Hiçbir uçağın yolcusu kendilerini sağlıklı ve emin bir şekilde hedefledikleri noktaya götürecek olan pilota saldırmaz. Saldırdığında kendisiyle birlikte tüm uçağı hedef aldığını herkes bilir. Sağlık hizmetinde de hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen saldırılar aslında kendi yaşamımızı ve sağlığımızı tehlikeye atmaktan başka işe yaramaz.Hekimlerin çalıştıkları sağlık kurumlarında ölümlere varabilen saldırılara hedef olmasının kabul edilebilir, anlaşılabilir, maruz gösterilebilir hiçbir gerekçesi olamaz.Halkımızın sağlık kurumlarında karşılaştığı eksiklik ve yetersizliklerin sorumlusu hekimler değildir. Yaşanan problemlerde gösterilen tepkiyi hizmete sunan hekimlere yönlendirmek çözüme katkı sağlamamaktadır. Hastalarla biz hekimlerin talep ve beklentileri birbirinin karşısında birbirine rakip değil iyi bir sağlık hizmet sunumunun eşit iki tarafıdır. Nitelikli bir sağlık hizmeti hem biz hekimlerin hem de sağlık hizmeti alanların ortak talebi olmalı, bu konuda yan yana durulabilmelidir. ?şeklinde konuştu?

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Per sözlerinin sonunda ?Hekimlerimiz acil sağlık birimlerinde güvensiz ortamlarda çalışmak istemiyorlar. Canlarını kurtarmaya çalıştıklarımız tarafından öldürülmek istemiyoruz. Hekimlerin %35´nin mesleklerini değiştirmek istediği, Hekimlerin %86´nin meslek hayatı boyunca en az bir kez şiddete uğradığı, Hekimlerin %60´ının fiziksel tehdit ve saldırıyı, %82´ sinin de sözel şiddeti üst makamlara bildiremediği bir ortamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Dr Sait Berilgen´e, Dr Hüseyin Ağır´a, Dr Aynur Dağdemir´e, Dr Abdullah Biroğul´ a, Dr Kamil Furtun´ a, Dr Ersin Arslan´a, Dr Ali Menekşe´ye, Dr Göksel Kalaycı ve son olarak da Dr. Fikret Hacıosman´a rahmet diliyorum. Sağlıkta şiddetin son bulmasını ve Sağlık´da şiddet yasasının acilen çıkarılmasını talep ediyoruz?

ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu´da, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında daha caydırıcı cezalar olması gerektiğinin altını çizerek ?Acilen şiddet yasası çıkarılarak haklarımızın korunmasını, görevimizi tedirgin olmadan huzurla yapabilmek için halkımızla birlikte şiddetin her yerde son bulmasını temenni ediyoruz. Hastanemizde yaşanan son bir ayda 3 saldırı oldu. Hergün artarak devam eden şiddet olayları bizleri derinden yaralamakta ve büyük bir aşkla şevkle başladığımız mesleğimizden bizi soğutmaktadır. Biz Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik/idari personel ve öğrencileri olarak yaşanan bu son olay dahil yaşanmış tüm sağlıkta şiddet olaylarını kınıyor, lanetliyoruz. Saygıdeğer milletimiz hekimlerimize, sağlık çalışanlarına sahip çıksın. Şifaya vesile olan ellere dokunmayın? değerlendirmesinde bulundu?

Basın açıklamasının sonunda ellerinde? Sağlıkta şiddete karşıyız? sloganların yazılı olduğu dövizlerle basın açıklamasına katılan doktorlar tarafından , 13 Ekim´de Çocuk Hastanesinde saldırıya uğrayan 3 doktora kişiye çiçek takdim edilerek yaşadıkları ağır travma sonrası gönülleri alındı?



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı