HEM ÖĞRENCİ HEM ANNE

HEM ÖĞRENCİ HEM ANNE

23 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK ANNESİ LALE ŞİMŞEK, İKİ ÜNİVERSİTEYİ AYNI ANDA OKUYOR

Kayseri'de yaşayan 23 yaşındaki bir çocuk annesi Lale Şimşek, Sanat Tarihi bölümünü okumanın yanında Açık Öğretim Fakültesi`nde Adalet bölümünü de okuyor. Şimşek ayrıca, hafta sonları Osmanlıca kursuna katılıyor, KPSS`ye hazırlanıyor.
Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Sanat Tarihi bölümü okuyan Lale Şimşek, Evliyim ve aynı zamanda çocuğum var. Evlilikle okul birlikte çok zor yürüyor. Fakat bir şekilde yürütmeye çalışıyorum. Bu sene üçüncü sınıfta olduğum için derslerim daha ağır geçiyor. Aynı zamanda okula çok uzak bir yerde oturduğum için zamanımın çoğu yolda geçiyor” dedi.
Başarılı bir öğrenci olduğumu düşünüyorum. Sadece ben değil çevremdekilerde başarılı bir öğrenci olduğumu düşünüyorlar” diyen Şimşek, ”Geçen sene sınıfımın birincisiydim fakat bebek doğduktan sonra notlarım biraz düştü şuan sınıfımın beşincisiyim. Not ortalamam gayet iyi. Geçen yıl hamilelik dönemimde de okula devam ettim. Okul tatil olduğunda bebeğimi kucağıma aldım" dedi. Şimşek, çocuğunu dünyaya getirdikten sonra zorluk çekmeye başladığını anlatarak, "Çocuk geceleri uyandırıyor. Okuldan geç geliyorum bu nedenle çocuğuma vakit ayırıyorum. Bir yandan çocuk bir yandan ev işleri zor oluyor” şeklinde konuştu.
Açık öğretimden Adalet bölümü de okuduğunu belirten Şimşek, ”Ders çalışıp açık öğretim sınavlarına da girmek zorundayım. Bu sınavlara da ayrıca çalışıyorum. Sınavlar için kitaplar okumam gerekiyor. Ayrıca seneye tez yazmam gerekiyor ve formasyonda almayı düşünüyorum" diyerek ders yoğunluğunu anlattı. Gelecek yıl daha da zorlanacağının farkında olduğunu belirten Şimşek, tüm işleri bir şekilde birlikte yürütmeye uğraş verdiğini belirterek, ders yoğunluğunun yanında hafta sonları Osmanlıca kurslarına da katıldığını söyledi. Haftanın 6 gününün dolu olduğunu sadece Cuma günleri boş vakti olduğunu söyleyen Şimşek, gelecek yıl KPSS sınavına gireceğini, bu nedenle dershaneye de gitmeyi düşündüğünü ifade etti.
Çocuğuna, okuldayken vardiyalı çalıştığı için eşinin ve eşinin işleri olduğu zamanda halasının ve kız kardeşinin baktığını belirten Şimşek, şunları söyledi:
”Eşim çok anlayışlı ve bana çok destek oldu. Eşimin desteği sayesinde işler biraz daha kolaylaşıyor. Eşim okumama her zaman destek oldu. Evlendikten sonra üniversiteyi kazandım ve eşim benimle okul kaydını yaptırmaya bile geldi. Fakat çevreden bazı kişiler okumama olumlu bakmadılar. Evde oturup çocuğuma bakmamı söylediler. Evli bir şekilde okula gitmem bazı insanlar tarafından iyi karşılanmadı. Okuldaki bazı insanlar da bu durumu yadırgadılar. Bu gibi sıkıntılarda yaşadım.”



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor