HER YIL 7-8 BİN YENİ ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ

HER YIL 7-8 BİN YENİ ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ

Türk Eğitim Vakfı yöneticileri tertiplenen öğle yemeğinde vakfın ilimizdeki bursiyer ve bağışçıları ile bir araya geldiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın da iştirak ettiği etkinlikte konuşan Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı etkinlik "Verdiğimiz burslarla sadece gençlere değil binlerce aileye bir nebze de olsa dokunuyoruz. Her yıl 7-8 bin yeni öğrenciye burs veriyoruz? ifadesini kullandı.

Türk Eğitim Vakfı yöneticileri tertiplenen öğle yemeğinde vakfın ilimizdeki bursiyer ve bağışçıları ile bir araya geldiler?

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ile Kayseri Şube Yürütme Kurulu Başkanı Akın Bayrak´ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve iş insanları iştirak etti?

Etkinlikte davetlilere hitap eden Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Yırcalı52 yıllık vakıf olarak 14 şubeyle hizmete devam ettiklerini hatırlatıp, ilimizde 300 civarında gence burs verdiklerini belirterek Kayseri´nin hayırseverleri ile tanındığını, bunu en çok da eğitim alanındaki yatırımlarda gördüklerini ifade etti.

Sözlerinin devamında daha çok öğrenciye ulaşmak istediklerinin altını da çizen Yırcalı, "Verdiğimiz burslarla sadece gençlere değil binlerce aileye bir nebze de olsa dokunuyoruz. Her yıl 7-8 bin yeni öğrenciye burs veriyoruz. Bu bursları objektif ve hakkaniyetli şekilde veriyoruz." Değerlendirmesinde bulundu?

Bütün gayretlerine rağmen istedikleri kadar gence burs veremediklerini belirten Yırcalı "Türkiye´nin ekonomik şartlarından dolayı talepler gittikçe çoğalıyor fakat bunları karşılamakta zorlanıyoruz. Farklı bir şehirde üniversite kazanmış gencimiz ya kayıt yaptıramıyor ya da kalacak yer meselesinden dolayı kazandığı üniversiteye gidemiyor. Bu hepimiz için son derece üzücü. Biz de bir kampanya başlatarak, kamu vicdanına bırakmak istedik. ´Kazandığı Üniversiteyi Kaybetmesin´ adı altında bir de kamu spotu hazırladık. Televizyonlarda yayınlanıyor. ´Gençlerimiz hayallerine, düşüncelerine veda etmesin.´ diyerek desteğinize açıyoruz."diye konuştu?

Yırcalı Türk Gençliği ve Türkiye´nin geleceği için çalıştıklarının altını çizerek sözlerini noktaladı?

TEV Kayseri Şube Yürütme Kurulu Başkanı Akın Bayrak da kentte bağışçı anlamında daha iyi bir yerde olmaları gerektiğine dikkat çekti.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı