HEYKEL TARTIŞMASI GİDEREK ALEVLENİYOR

HEYKEL TARTIŞMASI GİDEREK ALEVLENİYOR

ESKİ BAŞKAN KİLCİ, YENİ BAŞKAN GÜLSOY´U SUÇLADI?

Geçtiğimiz hafta içinde kaldırılan Kayseri Kadınlar Çarşısı heykeli ile ilgili tartışmalar giderek alevleniyor... Heykelin yapılmasında etkili olan dönemin Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci düzenlediği basın toplantısı ile yeni başkan Ömer Gülsoy´u suçlayarak "Bunu basit bir heykel kaldırma olayı olarak algılamadık" değerlendirmesinde bulunup, adeta aba altından sopa gösterdi?

Kayseri Pastırmacılar Geçidinde bulunan ve 2003 yılında Kayseri Ticaret Odasının, bazı STK´larla işbirliği içerisinde yapılmasına önayak olduğu Kadın Heykeli geçen hafta yerinden kaldırıldı. Moğol İstilasında, Bacıyan-ı Rum teşkilatının kadınlarının düşmana karşı verdiği mücadele ve Milli Mücadele´de Müdafa-ı Vatan Derneği´nin kadınlarının Türk askerine cephane yollarken gösterdiği kahramanlıkları anısına dikilmiş olan heykelin neden kaldırıldığına dair tartışmalar devam ederken; dönemin Ticaret Odası Başkanı ve MHP 25. dönem Milletvekili Hasan Ali Kilci, Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması gerçekleştirerek heykelin kaldırılmasına tepki gösterdi? Basın toplantısında Kilci´nin yanı sıra, Kayseri Kadınlar Çarşısı Derneği Başkanı Necmi Feyzioğlu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´da hazır bulundu?

İlimiz kadınlarının Milli Mücadele´de gösterdiği kahramanlığı gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla, söz konusu heykelin yapılmasına öncülük ettiğini dile getiren eski Vekil Kilci, olayı basit bir heykel kaldırma olayı gibi algılamadıklarını vurgulayarak "Bu heykel 2003 yılında Kadınlar Çarşımızın kapısına konuldu. 15 yıllık bir geçmişi var. Tabi ki yıpranmış olabilir. Bunu, şunun için söylüyorum; şimdiki Ticaret Odası Başkanımızın konuyla ilgili açıklaması var. Keşke bu açıklamayı bizim açıklamamızdan önce yapmış olsaydı; tadilat yapıp onaracağız ya da çok daha güzelini Kayseri´ye yapacağız deselerdi, biz hem teşekkür ederdik hem de hiç konuşmaz onları desteklerdik. Bunu basit bir heykel kaldırma olayı olarak algılamadık. Ama Ömer Bey de hassasiyeti olan, şimdiki Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulundaki arkadaşların da bu hassasiyeti taşıdığını düşünüyoruz. Dolayısıyla takipçisi olacağız" değerlendirmesinde bulundu?

Kilci sözlerinin devamında söz konusu heykelin bayrak kısmının insanlara zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılmasını gerçekçi bulmadıklarının altını çizerek "Böyle mazeretler uydurmaya gerek yok. En doğrusu, biz bunun daha iyisini, daha güzelini yapıp Kayseri´mize yakışan bir anıtı buraya dikerek, Kayseri Kadınlar Çarşısı´nı ve İstiklal Savaşımızın anlamını gelecek nesillerimize, torunlarımıza aktaracağız denmesi lazım. Bazı esnaf arkadaşlarımızla görüştüm, kendilerinden hiçbir şekilde böyle bir tepki gelmediğini belirttiler? şeklinde konuştu?

Basın toplantısına iştirak eden Kayseri Kadınlar Çarşısı Derneği Başkanı Necmi Feyzioğlu´da KTO yetkililerinden doyurucu bir açıklama beklediklerini vurgulayarak "Konuya dair tatmin edici açıklama yapmayışı esnafımızı, tüccarımızı, halkımızı rahatsız etmiştir. Bu konuda bana çok çok tepkiler geldi. Herkes, her dakika yetkililerden açıklama bekliyor" ifadesini kullandı?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"