Hiçyılmaz,

Hiçyılmaz,

?Türkiye 2017´de Atılım Yapacak? ...

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme rakamını değerlendirdi.
Hiçyılmaz, ?İlk çeyrekteki yüzde 5´lik büyüme iş dünyası olarak bizi memnun etmiştir. Bu büyüme rakamı, Türkiye´nin 2017 yılında atılım yapacağının habercisidir? dedi.
Başkan Hiçyılmaz, Gayrisafi Yurtiçi Hasılanın yılın birinci çeyreğinde yüzde 5 oranında artış, nisan ayında yapılan referandum sonrasında milletin güçlü bir siyasi yapıdan yana olmasıyla birleştiğinde, yılın diğer çeyreklerinde beklentilerin üzerinde bir büyüme rakamının yaşanacağını göstermektedir? diye konuştu.
Türkiye ekonomisinin, hain darbe girişimi, terör olayları ve dış etkenlere rağmen 2016´da yüzde 2,9 büyüdüğünü hatırlatan Hiçyılmaz, ?2016 yılının son çeyreğindeki yüzde 3,5´lik büyüme, 2017 yılından ümitli olunması gerektiğini ortaya koymuştu. Hükümetin iş dünyasına sağladığı desteklerle, piyasada yaşanan iyimser hava ve ekonomi güven endekslerindeki yükselme, Türk ekonomisinin beklentilerin üzerinde gelişme göstereceğinin de kanıtı olmuştur? ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz, "Çevresinde yaşanan olumsuzluklara, ihracat pazarlarındaki sıkıntılara rağmen, ekonomimizin büyüme sağlaması çok sevindirici bir gelişmedir. Türkiye´de iç tüketim ve kamu harcamalarına dayalı, cari açık oluşturan büyüme yerine, ihracata ve yatırıma dayalı bir büyüme sağlanmalıdır" dedi.
İlk çeyrek büyüme rakamının, 2017 yılının diğer 3 çeyreklik bölümünde yatırım, ihracat ve istihdam artışında olumlu etki yapacağını ifade eden Hiçyılmaz, iş dünyasına verilecek daha fazla desteklerle ekonominin seyrinin değişeceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları