HİÇYILMAZ: 7,4´LÜK BÜYÜME,

HİÇYILMAZ: 7,4´LÜK BÜYÜME,

GELECEĞE GÜVENLE BAKMAMIZI SAĞLAMAKTADIR

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2017 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi. Hiçyılmaz, ?7,4´lük büyüme, Geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır? dedi.

Türkiye´nin terör konusunda verdiği çok büyük mücadelenin yanı sıra ekonomide de yaratılmak istenen algı operasyonlarına ve siyasi müdahalelere karşı da savaş verdiğini belirten Başkan Hiçyılmaz, ?2017 yılı büyüme rakamının beklentilerin üzerinde çıkması, Türkiye´nin dünyadaki ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefine ulaşmasını engellemek isteyenlere en güzel cevap olmuştur? diye konuştu.

2017 yılı büyüme rakamlarının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Hiçyılmaz, ?Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2017 yılında yüzde 7,4 arttı. Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan ana başlıklar incelendiğinde; sanayi sektörü yüzde 9,2, inşaat sektörü yüzde 8,9 artış gösterdi. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise yüzde 10,7 artış sağladı. Bu rakamlar, Türkiye´nin her türlü zorluğa rağmen dimdik ayakta olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır? şeklinde konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, ?2016 yılı sonlarında başlayan ve 2017 yılında devam eden Fırat Kalkanı harekatı başarı ile sonuçlanmıştır. Bu harekatın etkilerine rağmen 2017 yılında önemli bir büyüme sağlanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı ile sürdürülen terörle mücadelenin varlığına rağmen, Türkiye her koşulda ekonomisini güçlü tutabileceğini ortaya koymaktadır. Bu durum iş dünyası olarak geleceğe güvenle bakmamıza ve devletimize olan güvenimizin artmasına neden olmaktadır? şeklinde konuştu.

Türkiye´nin her geçen gün ekonomik kalkınmasını sürdüğünü ifade eden Başkan Hiçyılmaz, ?Devletimizin, uluslararası camiada güçlü olması, dünya siyasetinde söz sahibi konumda bulunması, 15 Temmuz 2016´daki hain darbe girişimini yapanları ve onların iplerini tutanları tedirgin etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde 2023 hedeflerine doğru kutlu yürüyüşünü sürdüren milletimiz, tüm oyunları bozacak güce sahiptir. Büyüme rakamında elde edilen başarı, iş dünyasının basiretini ayrıca ortaya koymaktadır. Ülkemiz; devletimizin teşvik ve destekleri, özel sektörün çabaları ile büyümesini sürdürecek ve tüm hedeflerine kısa sürede ulaşacaktır? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları