HİMMET İTİRAFI

HİMMET İTİRAFI

FETÖ DAVASI TANIĞI SUAT ALTIN: ?İNŞAATÇILARDA HİMMET MİKTARINI HAMDİ KINAŞ, SANAYİCİLERDE İSE MEMDUH BOYDAK BELİRLERDİ?

68 sanıklı FETÖ/PDY davasının 4´ncü duruşmasının 2´nci gününde inşaat ve lojistik konusunda Kayseri´nin önemli işadamları tanık olarak dinlendi. Dava basına kapılı olarak gerçekleştiridi.

Aralarında tutuklu işadamları Hacı,  Şükrü, Memduh, Bekir Boydak ve Hamdi Kınaş´ın da bulunduğu 15´i tutuklu 68 sanıklı FETÖ/PDY davasının 4´ncü duruşmasının 2´nci gününde Kayseri´nin önemli işadamları tanık olarak dinlendi.

Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan davanın ikinci gününde 15 tanık dinlendi. Tanıklar arasında bulunan Kayseri´nin önemli inşaat firma sahiplerinden Suat Altın, şöyle dedi:

"2010 yılında cemaat ile tanıştım. 2010 yılında ilk katıldığı oturmalarda Ömer Bozok, Duran Güven, Veysel Çiftçi vardı. Dini sohbetler üzerine başlayan toplantıların sonunda burs, himmet ve yardım istenirdi. Sohbetler katıldığım dönemde Halit Şeker, Oğuz Umucu, Murat Yanık ve Servet Demir isimli hocalarım vardı. 17-25 dönemine yakın zamanda dini sohbetlerde siyasi söylemlerde bulunulunca içlerinden ayrıldım. Ayrıldıktan sonra çeşitli operasyonlara uğradım. Ev oturmalarını kışın evlerde, yaz döneminde ise bağlarda ve yurtların toplantı salonlarda yapıyorduk. Toplantı yerinin kararını hocalar WhatsApp programı üzerinden bize bildiriyordu. Yıl içerisinde ´Himmet´ adı altında para toplanırdı. Paraları himmet için grup hocaları için çalışan muhasebeci Raşit alırdı."

 

Cemaate ait dergi ve gazetelere abone olduğunu söyleyen Altın, şöyle devam etti:

"Bank Asya´nın durumunu kötüye gittiği dönemlerde desteklenmesi için para istendi ve benden para yatırmam konusunda talepte bulunan Memduh Boydak´tır. İnanmadığım hiçbir şeye para yatırmamın doğru olmadığı düşüncesi ile para yatırmadım. Bir dönem Melikşah Üniversitesi´nde Sıtkı Baş başkanlığında himmet toplantıları düzenlenirdi. 200´ye yakın işadamının katıldığı toplantılar düzenlenirdi. KHK ile kapatılan Battalgazi Eğitim Kurumlarında başkanvekilliği görevini yürüttüm. 2013 yılında Senegal´e düzenlenen yurt dışı gezisine katıldım ve okul yaptırılması ile ilgili 15´er bin dolar para toplandı. İnşaatçılar arasında himmet parası bedelini tutuklu sanık GESİAD başkanı Hamdi Kınaş, Organize Sanayi Bölgesini ise Memduh Boydak belirlerdi. Ben 110 Bin TL himmet parası verdim."

Kurban bağışlarının da 1 ay önceden belirlendiği söyleyen Suat Altın, kendilerinden kurban talebinde bulunulduğunu, kendisinin bunun parasını verdiğini anlatırken, "Kurban bağışlarını cemaat hocaları takip ederdi. İlk dönemlerde kurbanlarımızın kesildiğini biliyorduk, ancak ilerleyen dönemlerde kurbanların kesildiğine inanmıyorduk. Cemaatten kopma nedenlerimden birisi de oturma hocamız Servet Demir´in mahalli idareler seçimlerinde Ak Parti yerine CHP ve HDP´ye oy verilmesi yönünde çağrıda olması oldu" diye konuştu.

İfadesinin ardından avukat soruları cevaplayan Suat Altın, "2010 yılında cemaat referandumda Ak Parti´nin desteklenmesi konusunda kesin talimatı oldu. Cemaatin dediğini yaptık. Himmet bağışlarını sistemin gereği yaptık" ifadeleri kullandı. Davanın ikinci gününde Ahmet Tevrizoğlu, Ergün Bilen, Savaş Karatay, Erdoğan Aslan, Yılmaz Altınok, Cengiz Kollugil gibi iş damları tanık olarak dinlendi. Dava diğer tanıkların dinlenmesine yarın devam edilecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı