HİSARCIKLIOĞLU ADI YAŞAYACAK

HİSARCIKLIOĞLU ADI YAŞAYACAK

HİSARCIKLIOĞLU: ?KAYSERİ ÖRNEK BİR ŞEHİRDİR?

Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu´na TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nun ismi verildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, salon açılışı öncesinde Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Altınkaya´ya şehir ile ilgili yazı, yorum ve önerileri dolayısıyla teşekkür ettiler.

Toplantı öncesinde, Kayseri Ticaret Odası hizmet binasındaki M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu´nun açılışı yapıldı. Törene, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO başkanı Mehmet Büyüksimitci, KTB Başkanı Recep Bağlamış, gazeteciler cemiyeti başkanı Veli Altınkaya ile ilçe belediye başkanları, sanayici ve işadamları katıldı. Toplantı öncesinde Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu´nun açılışı protokol mensuplarınca yapıldı.

GÜLSOY´DAN HİSARCIKLIOĞLU´NA TEŞEKKÜR

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy açılışta yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

?Konferans Salonuna adını verdiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin değerli Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun hoşgörüsünden birkaç cümleyle bahsetmek istiyorum. Ülke genelindeki 365 oda ve borsanın bağlı olduğu yurdumuzun en büyük meslek kuruluşu olan TOBB´un başkanlığını yapan değerli hemşerimiz sadece birlik bünyesinde yaptığı çalışmalar değil yurt içinde ve yurt dışındaki başarılarını takip etmekteyiz. Sayın başkanımız Dünya Odalar Federasyonu ve Milletler Arası Ticaret Odası gibi 15´den fazla uluslar arası meslek grubunun ya başkanlığını yapmış ya da yönetiminde bulunmuş, dünya iş çevresinin yakından takip ettiği birisidir. Değerli başkanımız bu çalışmaları nedeniyle bu zamana kadar 15´den fazla ülke ya da kuruluş tarafından Devlet nişanı veya madalya ile verilmiş, ülkemizdeki ona yakın üniversite tarafından fahri doktora verilmiştir.

Ülkemiz üzerinde ve bulunduğumuz coğrafyada her zaman olduğu gibi bir süredir yine hain ve çirkin emellerin sergilenmek istendiğini biliyoruz. Bu manada Kayseri ve iş insanları dün nasıl devletinin yanında yer aldıysa bugünde aynı kararlılık ve azimle aynı duruşu gösterecektir. Mayıs ayı bizim tarihimizde zaferler ayı olarak bilinmektedir. Ecdadımız Mayıs ayında Malazgirt´te Anadolu´nun kapılarını yine tam da bugün Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul´un fethiyle Avrupa´nın kapısını açmıştır. Bu zaferleri unutmayanlar bizimde bu coğrafyada üzerinde bin yıllık hesaplarını görmek istiyorlar ama asla başaramayacaklar.? İfadelerini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU: KAYSERİ ÖRNEK BİR ŞEHİRDİR

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu´na ismini vererek, şahsını onurlandırdıkları için, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Oda yönetimi ve meclisine teşekkür ederek, ?Ticaret Odamızın önceki binasındaki salona da benim adımı vermiştiniz. Bu vesileyle, o dönemki Oda Başkanımız Sayın Hasan Ali Kilci´ye de ayrıca selam ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Yeni binada göstermiş olduğunuz ali-cenaplığınızdan dolayı da, sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Veli Altınkaya kardeşime de teşekkür ediyorum. İşte Kayseri, ahde vefasını hep böyle sergiler. Allah hepinizden razı olsun? dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayserili olmakla her zaman iftihar ettiğini vurguladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi tarafından yapılan, bir araştırma sonucundan bahseden Hisarcıklıoğlu, ?Türkiye´nin en itibarı en yüksek sivil toplum kuruluşu lideri seçildim. Bu ödülü, 81 İl 160 ilçedeki tüm Oda-Borsalarım adına aldım. Ne yaptıysak, neleri başardıysak, ekip çalışmasının eseridir. Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır. Büyüklerimizin dediği gibi, kuş alayıyla uçar. Bu vesileyle şehirlerinin kanaat önderleri olan, Oda-Borsa Başkanlarımı tebrik ediyorum? dedi.

Kayseri´nin birlik ve beraberliğine değinen TOBB Başkanı, ?Esasında Kayseri, başlı başına tüm ülkeye rol model, örnek bir şehrimiz. Tamamen kendi imkanlarımızla ortaya çıkmış bir başarı hikâyesi yazdık. Kayseri eskiden beri bir ticaret şehriydi. Kendi insanımızın emeği ile Türkiye´nin en önemli sanayi şehirlerinden birine dönüştük. Yetmedi, bir turizm şehri oldu. Eğitim merkezi ve üniversiteler şehri haline de geldi. Tüm bunlar kendi girişimcilerimizin, Kayserili hayırseverlerin emeği ve gayretiyle yapıldı. Türkiye´de de bu anlamda tekiz. Biz devletten bir şey istemedik, almadık. Kendi imkânlarımızla bu noktaya geldik? şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, 19 Mayıs 2019´da Samsun´da açıkladıkları, Türkiye´nin en hızlı büyüyen 100 şirketi içinde, Kayseri´den 3 firmanın, dün açıklanan Türkiye´nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde de Kayseri merkezli, 18 firmanın yer aldığını anımsatarak, ?Başarılarıyla bizleri gururlandıran tüm firmalarımızı yürekten tebrik ediyorum? dedi.

BÜYÜKKILIÇ: BİRLİK VE BERABERLİĞİN TABLOSUDUR

Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ?Burada gördüğüm tablo Kayserimize yakışan, birlik ve beraberliğin tablosu. Sizlerle gurur duyuyoruz. Cenabı Allah birliğimiz bozmasın ve daha güzel çalışmalara vesile kılsın. Kayseri birliğin ve beraberliğin sembolü. Dışarıdan gelenler bunu daha açık ve net görüyorlar? dedi.

Kayseri´nin ticaret ve sanayi şehri olduğunu; ticari ve sanayi yapılanmanın yanında turizm, kültür ve eğitim başta olmak üzere diğer konularla ilgili de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, turizmin çeşitlendirilmesi üzerinde durdu. Sağlık ve balon turizmi ile ilgili gelişmelerden bahseden Başkan Büyükkılıç, ?İnşallah en kısa zamanda sağlık turizmi konusunda bir çalıştay yapacağımızı ve sonra da kongreye dönüştüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Kayseri´nin hak ettiği bir şekilde sağlık turizmiyle anılmasını sağlayacağız. Ayrıca Kapadokya ile bütünleşik olarak çalışmalar yapıyoruz. Sayın Valimize de bu alanda yaptığı gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Balon turizminin de başlamasıyla Kayseri´de turizmi çeşitlendireceğiz. Kültür turizmi konusunda da gayretlerimiz olacak. Erciyes´i sadece kayak turizmiyle değil dört mevsim turizmle anılır hale getireceğiz. Şimdiden yatırımcılara hatırlatıyorum, gün gelecek Kayseri´deki oteller yetmeyecek? dedi.

Başkan Büyükkılıç ayrıca Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ya da teşekkür ederek Veli Altınkaya kardeşim her zaman şehrimiz için Gazeteciler Cemiyetimizin başkanı olarak herkesin düşünmediğini düşünen bir yaklaşım içerisinde vefa örneği göstererek güzel örnekler ve önerilerde bulunur. Bize de bazı önerilerde bulunuyor, bizde bunları her zaman önemsiyoruz. Bu konu da gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi´de ?Benimde mezun olduğum Yıldız Teknik Üniversitesi´nin Türkiye İtibar Akademisiyle bu yıl 8. Gerçekleşen Türkiye İtibar Endeksi Araştırmasında, Türkiye´nin en itibarlı iş dünyası Sivil Toplum Kuruluşu Lideri seçilmenizden dolayı şahsım ve üyelerimiz adına sizleri tebrik ediyorum. Ağustos ayından itibaren döviz kurundaki dalgalanmalar, ekonomideki daralmalar Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızla Kayseri´de çok önemli üç toplantı gerçekleştirdik, bu dördüncüsü oldu. İlki biliyorsunuz bankalar birliğiyle yaptığımız toplantıydı. Bütün banka genel müdürleri, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı dâhil geldiler burada verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Yine Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan´ın katılımıyla Kayseri Bölge istişare toplantısını gerçekleştirdik. Bana göre çok çok daha önemlisi Milli Savunma Bakanımız ve Savunma Sanayi Başkanımızla birlikte Kayseri´de bir sergi yapılması ve ciddi bir toplantı yapılması çalışmaları olacaktır.? değerlendirmesinde bulundu.

GÜNAYDIN: EMEK VERENLER TEŞEKKÜRÜ HAK EDER

Vali Şehmus Günaydın´da ?Değerli hemşerimiz TOBB başkanımızın isminin bu salona verilmesi, bir üniversite tarafından en kıymetli en faydalı Sivil Toplum Örgütü Lideri seçilmesi boşuna değil. Bunlar hep bir emeğin bir becerinin bir çalışmanın ürünüdür. Ülkemize ve Kayseri´mize önemli hizmetler veriyorlar. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Önemli bir müjde vermek istiyorum. Çok yakında Soğanlı´da balonları uçuracağız. Bakın balon turizmi diyip geçmeyin. Bugün Nevşehir´de balon turizminin potansiyeli 70 milyon Euro civarında. Kayseri ve Nevşehir´de 350 Milyon Euro´luk bir potansiyelden bahsediliyor. Biz bundan ne kadar faydalanabiliriz işte bunun çalışmasını yapacağız? şeklinde konuştu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”