HIZLI DESTEK PROGRAMI SEMİNERİ

HIZLI DESTEK PROGRAMI SEMİNERİ

OSB BAŞKANI NURSAÇAN:“65 BİN FABRİKADA 2 MİLYON KİŞİ ÇALIŞIYOR”

Kayseri OSB Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Nursaçan, TOBB, KOSGEB ve OSBÜK işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Hızlı Destek Programı’ seminerinde yaptığı konuşmada “65 bin fabrikamız ve 2 milyonu aşkın çalışanımızla, teknoloji geliştirme merkezlerimizle, yenilenebilir enerji santrallerimizle ve pek çok tesislerimizle Türk sanayisi ve bölge sanayisine rol model oluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

TOBB, KOSGEB ve OSBÜK işbirliğiyle zoom üzerinden gerçekleştirilen “Hızlı Destek Programı” seminerinde Pandemi Sürecinden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı için bilgilendirme yapıldı.

Mikro ve küçük ölçekli işletmelere teminatsız ve faizsiz geri ödemeli destek olarak açıklanan “Hızlı Destek Programı”nın anlatıldığı seminerin açılış konuşmasını OSBÜK adına Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Nursaçan yaptı. Program, zoom ve TOBB’un sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan ektinlikte TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç’ın ardından OSBÜK adına konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, OSBÜK’ün; OSB’ler arasındaki işbirliği ve dayanışmayı temin etmek, Bakanlık ile OSB’ler arasındaki koordinasyonu sağlamaktan sorumlu olduğunu kaydetti.

Konuşmasında OSBÜK bünyesindeki OSB’lerle ilgili önemli rakamlar veren Başkan Nursaçan, “Türkiye’nin 81 ilinde 326’sı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 25’i Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olmak üzere 351 OSB ile sadece Türkiye’nin sanayi üretimini değil ihracat ve istihdamını da omuzluyoruz. 65 bin fabrikamız ve 2 milyonu aşkın çalışanımızla, teknoloji geliştirme merkezlerimizle, yenilenebilir enerji santrallerimizle ve pek çok tesislerimizle Türk sanayisi ve bölge sanayisine rol model oluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

TOBB ve KOSGEB ile işbirliği halinde pek çok konuda bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini ifade eden Başkan Tahir Nursaçan, bu işbirliğini çok önemsediğini belirtti. KOSGEB’in KOBİ’ler için önemini de vurgulayan Nursaçan, “KOSGEB çağrıları pandemi döneminde çok önemlidir ve kurtarıcı niteliğindedir. Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek ürün üreten firmalar öncelikli olmak üzere tüm KOBİ’lere destek vermeyi hedefleyen KOSGEB’in bu çalışmaları nedeniyle tüm yöneticilerine OSBÜK yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna Şahin de Hızlı Destek Programı’nın bir kredi değil KOSGEB’in doğrudan sağladığı finansman modeli olduğunu söyledi. Program, açılış konuşmalarının ardından soruların da cevaplandırıldığı Hızlı Destek Programı Bilgilendirme Paneli ile devam etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor