HİZMET-İŞ SENDİKASI KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI SERHAT ÇELİK,

HİZMET-İŞ SENDİKASI KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI SERHAT ÇELİK,

?ÇALIŞMA HAYATIMIZDA TARİHİ GÜNLERİ YAŞIYORUZ?

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 696 sayılı KHK ile alt işveren ve işçilerin kamuda istihdamı için yapılan düzenlemeye ilişkin olarak, ?Çalışma hayatımızda tarihi günleri yaşıyoruz? dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 696 sayılı KHK ile alt işveren ve işçilerin kamuda istihdamı için yapılan düzenlemeyi değerlendirdi. Sendika olarak 2007 yılından bu yana taşeron sorununu çözmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Çelik, ?Biz taşeronla ilgili 2007 yılından bu tarafa Hak-İş Konfederasyonu genel başkanımızın başkanlar kurulunda vermiş olduğu ?Sahada çalışmaları yapın, altyapıyı yapın´ şeklinde bir talimatı vardı. 2007 yılından 2014 yılına kadar Hak-İş Konfederasyonu´na bağlı sendikalar olarak taşeronda çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını bakanlığımıza ilettik. 2014 yılında genel başkanımızın öncülüğünde yine taşeronla ilgili bir çalıştay yapılmıştı. Bu çalıştayla birlikte taşeron arkadaşlarımızın çalışma hayatında artık alt işveren statüsünde çalışmamaları, bu işin artık miladını doldurduğunu ifade ederek, sahada çalışmalara başladık. Arkadaşlarımız sendikalarımıza üye oldular. Bunun öncesinde taşeron arkadaşlarımızın yıllık ücretli izni, kıdemi, tazminatı ve toplu iş sözleşmesi gibi hakları yoktu. Sorunlu bir şekilde devam ediyordu? ifadelerini kullandı.

Çalışma hayatında tarihi günlerin yaşandığını kaydeden Çelik, ?2017 yılı sonunda Cumhurbaşkanımızın 5 Aralık´ta mecliste yapmış olduğu açıklamayla birlikte çalışma hayatımızın için çok önemli ve tarihi bir adım oldu. 696 sayılı KHK ile birlikte artık kamuda çalışan taşeron arkadaşlarımız kamuda daimi işçi olarak istihdam edilecekler. Belediyelerde, il özel idarelerinde ve mahalli idarelerde çalışan arkadaşlarımız da kurulan iktisadi teşebbüslere aktarılacaklar? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ