HİZMET VE YATIRIMLARLA DOLU ÜÇ YIL

HİZMET VE YATIRIMLARLA DOLU ÜÇ YIL

BAŞKAN ÇELİK, BİR BASIN TOPLANTISIYLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI´NDAKİ ÜÇ YILINI DEĞERLENDİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir basın toplantısı yaparak Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki üç yıl da yaptığı icraatları anlattı. Belediyecilik tarihinin en yoğun yıllarını yaşadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, hizmet ve yatırımlarla dolu üç yılı geride bıraktıklarını belirtti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas-Erguvan Tesisleri´nde yaptığı basın toplantısında sözlerine ülkemizin Afrin harekatına değinerek başladı. Ordumuza Afrin harekatında muzafferiyetler dileyen Başkan Çelik, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa temennisinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nı 15 Şubat 2015 yılında devraldığını ve yatırımlarla dolu üç yıl geçirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, ?Bu üç yıl içinde meydana gelen 15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele, seçimler gibi belediye çalışmalarını olumsuz etkileyen unsurlara rağmen bir taraftan rutin belediyecilik hizmetlerini yaparken bir taraftan da vizyon projeleri hayata geçirdik. Başka belediyelerin 5-10 yılda yapamayacakları işleri üç yılda yaptık? dedi.

Devlette devamlılığın esas olduğunu ve ilk etapta hazır olan projeleri tamamladıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu arada anketler, kamuoyu araştırmaları, yuvarlak masa toplantıları, ilçelerde yapılan toplantılar, muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar, kurum içi ortak akıl toplantıları ve vatandaşlarla yapılan görüşmelerle her kesimi dinleyerek yeni dönemi planladıklarını söyledi. Yeni dönem için ?Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim? şeklinde yeni bir vizyon belirlediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, işe planlamayla başlayarak Ulaşım Master Planı, Kentsel Dönüşüm Master Planı, Tarımsal Gelişme Ana Master Planı ve Üst Ölçekli Ana İmar Planı´nı yenilediklerini kaydetti. 

?BELEDİYE TARİHİNİN EN YOĞUN YILLARI?

Geleceğe yön verecek projeler hazırlayarak çalışmalara hız verdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, üç yılda toplam bedeli 1 milyar 546 milyon TL olan 742 ihale yaptıklarını ve 5 bin 700 noktada çalıştıklarını söyledi. Belediye tarihinin en yoğun yıllarının yaşandığını dile getiren Çelik, 656 kilometre yol, 1310 kilometre sathi kaplama yol yapıldığını, 2 milyon 650 bin metrekare kilitli parke döşendiğini, 42 spor sahası yaptıklarını, 259 tarım makinesi dağıttıklarını, 344 adet çocuk oyun alanı oluşturduklarını, 275 bin metrekare yeşil alan yaptıklarını ve 17 sosyal tesis ile 10 köprülü kavşağın Kayseri´ye kazandırıldığını kaydetti.

?ULAŞIMDA İDDİAMIZ VAR?

Büyükşehir Belediye Başkanlığı´ndaki üç yılında ulaşıma önem verdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, tamamlanan ve yapımı devam eden katlı kavşaklar hakkında bilgi vererek sadece katlı kavşakların maliyetinin 100 milyon TL´yi geçtiğini söyledi. Bekir Yıldız Bulvarı, Hulusi Akar Bulvarı, Malatya Yolu-Serkent Bağlantı Yolu, OSB Talas Yolu, Erciyes Üniversitesi Yeni Giriş Yolu, Beydeğirmeni Besi Bölgesi´ne 52 kilometre yol gibi yapılan alternatif yollar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, şehir merkezindeki pek çok yolda da trafik yoğunluğunu azaltmak için genişletme çalışmaları yaptıklarını ve 50 ayrı kavşakta noktasal çözüme giderek trafik akışını hızlandırdıklarını kaydetti. Başkan Çelik, ulaşım alanında ayrıca üç yılda 1 milyon 100 bin ton sıcak asfalt kullanıldığını, şehrin vitrini olan doğu ve batı girişinin yenilendiğini, raylı sistem Anayurt-Erkilet Hattı ile Belsin-Mobilyakent hatlarının projelerinin tamamlanarak ihale aşamasına getirildiğini, 80 adet otobüs, 30 adet raylı sistem aracı alındığını, ilçelere taşımacılık yapan 164 aracın yenilendiğini, mini terminal projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

KASKİ´DEN REKOR ÜSTÜNE REKOR

Basın toplantısında KASKİ yatırımlarını da değerlendiren Başkan Mustafa Çelik, ?Türkiye´de altyapıdaki seviyemize ulaşan ve yanımıza yaklaşan hiçbir belediye yok. KASKİ üç yılda 655 milyon TL´lik yatırım yaptı. İlçelerin altyapısı yenilendi. İçme suyunda yüzde yüze ulaşıldı. Kanal ve arıtmada yüzde 90´lara ulaştık. Hiçbir şehir bu oranların yanından geçemez? dedi.

Gelecek için dönüşümü başlattıklarını ifade ederek Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi´nin son durumu hakkında açıklamalar yapan Başkan Çelik, Türkiye´nin övüneceği bir projenin devam ettiğini söyledi. Ekonomiyi büyütecek projeleri de hayata geçirdiklerini vurgulayan Çelik, Kayseri´ye her yıl 800 milyon TL girdi sağlaması planlanan Beydeğirmeni Besi Bölgesi´ni anlattı. Yeşil alanda yaptıkları yatırımlarla kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkardıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ilçelere yapılan yatırımlarla ilgili de detaylı bilgi verdi. İlçelere sosyal ve kültürel destek sağlayan kadın ve gençlik merkezleri ile ilçelere ekonomik destek sağlayan projeler hakkında bilgi veren Başkan Çelik, şehrin farklı yerlerine yapılmakta olan beş yıldızlı sosyal yaşam merkezlerinden de bahsetti.

Altı okulla eğitime verdikleri destek, Emniyet Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü´ne yaptıkları hizmet binaları, Güreş Eğitim Merkezi gibi yatırımlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, 6 ay gibi kısa bir sürede yaparak hizmete sundukları Kent Ekmek yatırımı üzerinde de durdu. Başkan Çelik, günlük 160 bin kapasiteli Kent Ekmek´in en kaliteli ekmeği üreterek Kayseri´deki fiyatı dengelediğini söyledi.

?KÜLTÜR, SANAT, SPOR VE EĞİTİMDE HIZ KESMİYORUZ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, kültür sanat alanında yapılan çalışmalar, okuyan ve okutan şehir için yapılan kütüphaneler, kitap fuarı, bilim merkezi, doğal ürünler bahçesi, engelsiz yaşam merkezi, mola evleri, hospice, eski Amerikan Koleji´nde yapılan Talas Gençlik Merkezi, Türkiye´ye örnek çalışmaların yapıldığı Şehir Mezarlığı, toplumun her kesimine spor yapma imkanının sunulduğu sportif etkinlikler, Fizyospor Klinik Plates Merkezi, Amatör Spor Tesisleri, KAYMEK çalışmaları, Büyükşehir Meslek Akademisi ve Mesleki Sınav Merkezi, KAYTUR tesisleri, Büyükşehir Stratejik Araştırma Merkezi gibi yatırım ve hizmetleri de anlattı. Sosyal projelerle her yaraya merhem her derde deva olmaya çalıştıklarını ifade eden ve Erciyes´e yapılan yatırımlar ile tanıtım çalışmalarını anlatarak tanıtım çalışmaları sonucu Erciyes´in Kayseri ekonomisine katkısından bahseden Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda ödüllerle takdir edildiklerini söyledi ve üç yılda 30´dan fazla ödül aldıklarını kaydetti.       


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı