HİZMET ÜCRETLERİNDE % 47 İNDİRİM

HİZMET ÜCRETLERİNDE % 47 İNDİRİM

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda bünyesinde üyelere verilen hizmetlerden alınan ücretlerde yüzde 25 ile yüzde 47 oranlarında indirime gidildiğini açıkladı.

İlk planda 2014 yılı için hiçbir gelir kaleminde artış yapmadıklarını, ikinci plan olarak da indirim uygulamasını başlattıklarının altını çizen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 21 Ocak 2014 tarihinde yapılan Meclis toplantısında alınan karar gereğince, bazı belge harç ve ücretlerinde indirime gidildiğini belirtti.

Hiçyılmaz, çeşitli başlıklarda alınan ücretlerde yapılan indirimlere ilişkin olarak, yaptığı açıklamasında şu ifadele yer verdi;

“Eskiden 25 TL ücret alınan; TIR karnesi fotokopi tasdiki, yabancı dil kayıt sureti, ortaklık, yetki, imza onayı, ticari ehliyet belgelerinden bundan böyle 15 TL ücret alınacak. 175 TL olan iş makinesi tescili için 125 TL, bilirkişi ücreti dahil şekilde 425 lira TL alınan iş makinesi tescili için ise bundan sonra 250 TL ücret alınacaktır. Belge ücretlerinde yüzde 40 indirim yapılmıştır. İş makinesi tescilinde ise yüzde 47 oranında indirime gidilmiştir”

Gayrimenkul değerleme ve bilirkişi-ekspertiz ücretlerinde de indirim yapıldığını belirten Başkan Hiçyılmaz, “ Tapu başına daha önce 250 TL talep edilirken, artık 150 TL alınacaktır. Gayrimenkul değerleme belgesi için bilirkişi dâhil 400 TL olarak alınan ücret ise 300 TL’ye düşürülmüştür. Eskiden 275 TL olan bilirkişi veya ekspertiz ücreti ise 150 TL olarak düzenlenmiştir. Bu hizmet için eskiden bilirkişi ücreti dâhil olmak üzere 400 TL alınırken, bundan böyle 300 TL ücret alınacaktır. Bu tür ücretlerde yüzde 25 indirim sağlanmıştır” diye konuştu.

Hiçyılmaz, alınan bu karar ile Kayseri Ticaret Odası üyelerinin menfaatlerinin ön planda tutulduğunu ve bundan sonra da belge ve işlemlerden alınacak ücretler için duyarlı olacaklarını sözlerine ekledi.



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler