HİZMETLERE 20 MİLYONLUK

HİZMETLERE 20 MİLYONLUK

HİBE VE GELİR

   Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, göreve geldiği günden bu yana hazırlanan projelere şimdiye kadar yaklaşık 20 milyonluk hibe ve gelir planlandığını açıkladı.
Talas Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 17 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı. Gündem maddelerinin ardından konuşan Başkan Palancıoğlu, belediye olarak hazırlanan ve uygulamaya başlayan büyük projelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
Başkan Palancıoğlu, şuanda 4 önemli proje için hibe desteği aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Değerli arkadaşlar özellikle belediyemizin projeler birimi tarafından şuana kadar hazırlanan projelerle ilgili aldığımız fonlardan bahsetmek istiyorum. Süleymanlı Mahallemizdeki 1 megavatlık güneş enerji santraliyle ilgili Orta Anadolu Kalkınma Ajansı´ndan 637 bin TL hibe alıyoruz. Geriye kalan 3,5 milyon TL´yi kendimiz karşılayacağız. 6-7 yılda kendini amorti edecek bir yatırım. Bu santralle belediyemizin yıllık yaklaşık 450 bin TL´lik elektrik giderini karşılayacağız. Tablakaya Mahallemizdeki eski belediye binamızın restorasyonu için 295 bin TL hibe bulduk. Yine Tablakaya´da sokak sağlıklaştırma projesi için 405 bin, 239 bin ve 50 bin TL ayrı ayrı hibe aldık. Ali Saip Paşa Konağı´nın restorasyonu için 453 bin TL, Akçakaya Mahallemizde iki adet konut restorasyonu için 51 bin TL hibe aldık. Toplamda 2 milyon 132 bin TL´lik hibe desteği almış durumdayız. Bunun haricinde 2016 yılında taksitli olarak tahsil edilecek arsa satışlarından 4,2 milyon TL alacağız. Öte yandan yaklaşık 2 milyon liralık alacağımız var. Bir de sizlerin de Aralık ayında onayından geçirildikten sonra Yenidoğan Mahallesindeki akaryakıt istasyonunun satışından 10 milyon liralık gelir elde edeceğiz. Genel toplamda ise yaklaşık 20 milyon liralık gelir elde etmiş olacağız."
Meclis toplantısı, 8 Ekim Perşembe günü ikinci oturumu yapmak üzere sone erdi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor