?Hollandalı Olduğumu Söylemekten Utandım´ Dedi,

?Hollandalı Olduğumu Söylemekten Utandım´ Dedi,

Türk Vatandaşlığı´na Başvurdu ...

Kayseri´de yaşayan Hollanda vatandaşı 39 yaşındaki Meryem Bayrak, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan gerilimin ardından ?Hollandalı olduğumu söylemekten utandım´ diyerek, Türk vatandaşı olmak için başvuruda bulundu.
Kayserili Aytekin Bayrak ile 2000 yılında dünya evine girdikten sonra Müslüman olan ve Meryem ismini alan Hollandalı Sjoukje, çocukları ve eşiyle birlikte 2010 yılında Kayseri´ye yerleşti. Türkiye ile Hollanda arasında son zamanlarda yaşanan olayları televizyonlardan takip ettiğini kaydeden Meryem Bayrak, Türk vatandaşlarına karşı yapılan köpekli saldırıları görünce utandığını kaydetti.
?Geleceğimin daha da iyi olması için Türk olmak istiyorum´ diyen Meryem Bayrak, Kayseri Valiliği´ne giderek, vatandaşlık başvurusunda bulundu. Bayrak, ?Bir Türk ile evlendim ve çocuklarım da burada. 2010 yılında Türkiye´de yaşamaya karar verdik ve buraya geldik. Geleceğimin daha iyi olması için Türk olmak istiyorum? dedi.
Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan olayların da kendisinin Türk olmasında etki gösterdiğini kaydeden Bayrak, ?Ben Türk pasaportu alarak Hollanda´ya geri dönmek istemiyorum. O görüntüleri de izlediğimde Hollandalılara acıdım ve utandım. Hollandalı olduğum için de utandım? ifadelerini kullandı.
Meryem Bayrak´ın eşi Aytekin Bayrak ise, ?2010 yılında eşim ve çocuklarımla birlikte Hollanda´dan memleketim Kayseri´ye geldik ve ömrümüzün sonuna kadar burada durmak istiyoruz. İnşallah eşim yakın zamanda yabancı değil de, Türk olarak hayatını sürdürecektir. Hollanda´daki son durumlar bizi eşimle beraber çok düşündürdü. Hala da anlam vermiş değiliz. Halk olarak beraber el ele yaşamıştık ama son yıllarda Hollanda´nın Türkiye´ye karşı anlayamadığımız haksız nedenlerden dolayı hem Cumhurbaşkanımıza hem de vatandaşlarımıza karşı tavır aldılar. Bizde vatanımızın yanında olduğumuzu göstermek için vatandaşlık talebinde bulunduk. İnşallah kabul görülür? şeklinde konuştu.

 


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor