HSYK SEÇİMLERİ SONUÇLANDI

HSYK  SEÇİMLERİ SONUÇLANDI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminin geçici sonuçlarını açıkladı. Ankara Başsavcı vekili olarak görev yapan Kayserili savcı Ramazan Kaya adli yargıdan seçilen yedi asil üye arasına girmeyi başarırıken Kay

Seçim işlemlerinin yurt genelinde  sağlıklı şekilde tamamlandığınını belirten  Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı   emeği geçen il seçim, sandık kurullarına, hakim ve savcıların intikallerinde gerekli tedbirleri alan İçişleri Bakanı, Müsteşarı, valiler ve güvenlik güçlerine şükranlarını sunarken   ulaşan geçici sonuçlara göre HSYK asıl ve yedek üyeliğine  seçilen  yeni üyeleri  isimlerini şöyle sıralandı...

Aralarında  Ankara Başsavcıvekili olark görev yapan Kayserili  Savcı   Ramazan Kaya`nın  da bulunduğu  adli yargıdan  seçilen 7 asıl üyeler ; Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik ve Turgay Ateş, 4 yedek üyesi ise İlker Çetin, Selahattin Menteş, Zeynep Şahin ve Orhan Gödel oldu.

HSYK`nın idari yargıdan seçilen  asıl  üyeleri  ise  Halil Koç, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen olurken  yedek üyeliklerine  Cafer Ergen, Mehmet Gökpınar seçildi.

61 adayın yarıştığı  seçimlerde Kayseri’de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na  üye  seçiminde 158 seçmenin  155’i oy kullandı. 2 oy geçersiz sayılırken geçerli olan 153 oyunun 92’sini alan Ramazan Kaya ilk sırada yer aldı. 87 oyla Metin Yandırmaz ikinci, 85 oyla İsa Çelik üçüncü üçüncü sırada çıktı. 3 adayın ise hiç oy alamaması dikkat çekti.

Seçimde, Yargıda Birlik Platformu ile kısa adı  Yarsav  olan Yargıçlar ve Savcılar Birliği`nin  desteklediği adaylarla seçime bağımsız girdiğini belirten adaylar olmak üzere, adli yargıdan 45, idari yargıdan ise 16 aday yarıştı.

Seçimin geçici sonuçlarına göre, Yargıda Birlik Platformu`nun desteklediği adaylar HSYK`nın yeni asıl üyeleri oldu. İdari yargıdan HSYK asıl üyesi olan Ahmet Berberoğlu ve Mahmut Şen ise seçime bağımsız giren adaylar arasından seçildi.

Seçimin geçici sonuçlarına itiraz süresi bulunuyor. İtiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından YSK , seçimin kesin sonuçlarını açıklayacak. Sonuçlar kesinleştiğinde, seçilenlere mazbataları verilecek. 4 yıl görev yapacak yeni üyelerin, 27 Ekim`de göreve başlaması öngörülüyor.

Bu arada, seçimin geçici sonuçları YSK internet sitesinde de ilan edildi. Buna göre, Türkiye genelinde adli yargı hakim ve savcıları için kurulan 116 sandıkta, 12 bin 519 seçmenin 12 bin 311`i oy kullandı. 12 bin 183 oy geçerli, 128 oy geçersiz sayıldı.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti