HULUSİ AKAR KAYSERİ´DE

HULUSİ AKAR KAYSERİ´DE

BAKAN AKAR: ?SINIR ÖTESİ OPERASYONLARIMIZ SÜRECEK"

Milli Savunma Bakanlığına atanmasının ardından ikinci ziyaretini memleketi Kayseri´ye gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret etti? Ziyarette ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Bakan Akar ?Şu anda sınır ötesinde de teröristlerin peşindeyiz. Bizim amacımız, ülkemiz ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve güvenliği. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da mücadele devam edecek." değerlendirmesinde bulundu

Askeri uçakla 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ı Vali Süleyman Kamçı, eski bakanlar Taner Yıldız, Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş, Askeri Erkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer protokol mensupları karşıladı?

Buradan Valiliğe intikal eden Bakan Akar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmaya hemşehrilerini selamlayarak başladı. Türkiye´nin birliği, bütünlüğü, beraberliği, Türk milletinin egemenliği ve bağımsızlığı için daha önce olduğu gibi aynı tempo ve kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Akar, göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni komuta kademesi ile Hakkari´nin Çukurca ilçesi kırsalındaki 2 bin 270 rakımlı Dağbaşı Üs Bölgesi´ne yaptığını hatırlattı?

/resimler/2018-7/20/1810567542481.jpg

Burada Mehmetçik´le bir araya geldiğini, ev yapımı kekleri sınırın sıfır noktasındaki askerlerle paylaştıklarını belirten Akar, "Oradaki arkadaşlarımızın büyük bir kahramanlık ve fedakarlık içinde, kendilerine verilen görevi büyük bir ciddiyet ve samimiyetle yaptıklarını gördük. Zor şartlarda gerçekten büyük bir aşkla ve heyecanla, gururla ve azimle orada vatan görevini yerine getirdiklerini gördük." ifadesini kullandı.

Yurt dışında da terörle mücadelede büyük başarılar sağlandığına da dikkat çeken Bakan Akar, "Çok şükür büyük ölçüde temizlendiler. Yurdumuzun, sınırlarımızın ötesine sürüldüler. Şu anda sınır ötesinde de teröristlerin peşindeyiz. Onları takip etmekteyiz. Bizim amacımız, ülkemiz ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve güvenliği.. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da mücadele devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

 Medya mensuplarının bedelli askerlikle ilgili kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulduğunu hatırlatması üzerine konuya açıklık getiren Bakan Akar "Bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde ilgili birimlerle gerekli koordinasyon içinde bir hazırlık, çalışma yapıldı. Bu çalışma yüce Meclisimize sunuldu. Bu çalışma şu anda komisyonda ve Genel Kurulda görüşülecek. Bu çerçevede, gerekli sonuçları hep birlikte takip ediyoruz. Söz konusu çıkacak yasanın da ülkemize, milletimize, gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." İfadesini kullandı?

/resimler/2018-7/20/1809132226992.jpg

Bakan Akar, Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığını da ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ı belediye hizmet binası önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bürokratları karşıladı. Bakan Akar´a ziyaretlerinde Vali Süleyman Kamçı, önceki dönem bakanlardan Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti İl Başkanı Fatih Hasyüncü ve ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

Ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalayan Milli Savunma Bakanı Akar, yazısında ?Sayın Belediye Başkanımızı şehrimize yaptığı çok önemli çalışmalar ve kazandırdığı çok değerli eserlerden dolayı kutlar, kendilerine çalışma arkadaşlarıyla birlikte üstün başarılarının devamını dilerim? diye konuştu?

Bakan Hulusi Akarı´ı ?Şehrimize, şehrinize ve belediyemize hoş geldiniz? ifadeleriyle karşılayan Başkan Mustafa Çelik, şehrin geneline ilişkin hazırladığı dosyayı Bakan Akar´a sundu. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ve belediyede 4 yıldır yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, Kayseri´yi ilgilendiren havaalanı, hızlı tren, lojistik köy, tarımla ilgili teşvik sisteminin hayata geçirilmesi, Hava İkmal projesi, cephaneliğin taşınması gibi projelerle ilgili konuları Ankara´da Milli Savunma Bakanlığı´nı ziyaretinde bizzat anlatacağını kaydetti?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ?da şehrimizin güzelleşmesi ve gelişmesi için son yıllarda yapılan büyük katkılar ve büyük eserler olduğunu dile getirerek, ?Hakikaten şehrimizin güzelliğine güzellik katıldı. Halkımızın layık olduğu şekliyle, rahat içinde, huzur içinde, konfor içinde yaşaması için her türlü katkı tüm ilgililer tarafından veriliyor. Biz de bir Bakan olarak şehrimizin güzelleşmesi için başta hızlı tren projesi olmak üzere bize düşen ne varsa gece gündüz demeden elimizden gelen katkıyı sağlayacağız ve bu projeleri olabildiği kadar en erken zamanda gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Projelerde hiçbir zaman sınır yoktur. Projelerin biri biter diğeri başlar. Bu manada biz tüm ülkemiz için ihtiyaçları ve sorunları takip edeceğiz. Halkımızın ihtiyaçlarını bir an önce karşılamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışacağız. Elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesileyle çok değerli hemşehrilerimi en içten duygularımla selamlıyorum? diye konuştu.

/resimler/2018-7/20/1809533321606.jpg

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından beraberindeki protokol mensupları ile birlikte Camii Kebir´de Cuma nazı kılan Bakan Akar namaz çıkışında Camii Kebir çevresinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret edip, sofralarına misafir oldu ve hayır dualarını aldı? Pürneşe içinde esnaflarla öğle yemeği yiyen Bakan akar ve protokol mensupları keyifli dakikalar yaşadı ve yaşattılar?

Kayseri temaslarına gün boyu basına kapalı olarak devam eden Bakan Akar akşam saatlerinde ilimizden ayrıldı?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da