HUTBEDE ?KARA CUMA´ TEPKİSİ

HUTBEDE ?KARA CUMA´ TEPKİSİ

CUMA HUTBESİ: ?KARA CUMA İFADESİ, HEPİMİZİ RAHATSIZ ETTİ?

Kayseri´de Cuma hutbesinde, son günlerde tüm dünyada ?Black Friday´, yani ?Kara Cuma´ adı ile indirim günlerine tepki gösterilerek, ?Kara Cuma ifadesi, müminler olarak hepimizi rahatsız etti. Zira bizim inancımızda bütün günler Allah´ındır. Her günün sabahı, aydınlık bir geleceğe uyanıştır. Bir inancın sembolünü hedef alan ve mensuplarını yok sayan böylesi saygısız ifade ve yaklaşımların bizim geleneğimizde yeri yoktur? denildi.

Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi´nde bulunan Hacı Mehmet Küçükçalık Camii, her cuma olduğu gibi bu cuma vakti de doldu, taştı. Cami´de yer bulamayan vatandaşlar cami avlusu ve bahçesinde namaz kılarken, Cuma hutbesinde ?Güneşin doğduğu en hayırlı gün: Cuma´ başlıklı konuda Cuma gününün bayram ve sevinç günü olduğu vurgulandı.

Hutbede, son günlerde tüm dünyada ?Black Friday´, yani ?Kara Cuma´ adı ile indirim günlerine tepki gösterilerek, ?Son zamanlarda sıkça duyduğumuz ?Kara Cuma? ifadesi, müminler olarak hepimizi rahatsız etti. Zira bizim inancımızda bütün günler Allah´ındır. Her günün sabahı, aydınlık bir geleceğe uyanıştır. Bir inancın sembolünü hedef alan ve mensuplarını yok sayan böylesi saygısız ifade ve yaklaşımların bizim geleneğimizde yeri yoktur. Bir dinin kutsalının çılgınca ve sınırsızca bir tüketim anlayışına alet edilmesi asla kabul edilemez bir durumdur? denildi.

Zihinlerde olumsuz bir algı oluşmasına sebep olacak bu tür gayretlerin karşısında müminler olarak dine ve değerlere sımsıkı sarılmak gerektiği belirtilen hutbede, ?Bugün insanlığa karşı en önemli görevimiz, Yüce Dinimiz İslam´ı, hidayet rehberimiz Kur´an´ı, Âlemlere Rahmet Peygamberimizi en iyi şekilde temsil etmektir, doğru tanıtmaktır. Unutmayalım ki biz bu uğurda gayret ettiğimiz müddetçe Allah´ın yardımı da bizimle beraber olacaktır? ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan ?Gençlik ?Huzur´da Buluşuyor? adlı sabah namazı buluşmasının 25.sinin Pazar günü sabah namazında Hunat Camii´nde gerçekleşeceği duyuruldu.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi