İADE-İ ZİYARETE GELDİ

İADE-İ  ZİYARETE GELDİ

Kardeş şehrimiz Macaristan`ın Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos ve Macaristan Büyükelçisi Dr. Jons Hovari`nin önderliğinde iadeyi ziayrette bulanan Macar heyeti kardeşlik bağlarını güçlendirmek , gelişen dostluğu ticari anlaşmalarla destekleme

Akşam saatlerinde Erkilet Havaalanına inen Macaristan heyeti mikrofonlarımıza ilimize ziyaretleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Macaristan Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos, Kayseri ile Miskolc arasında kökleri geçmiºe dayanan  güçlü dostluk bağları  kurulduğunu  belirterek `` Ziyaretleriyle birlikte oluºan dostluk bağlarının daha da geliºeceğini umuyoruz. 3 gün gibi kısa bir süre burada kalacağız, ama yukarıda uçaktayken bile gördüğümüz intiba bizi etkiledi. Şehrin çok güzel bir gelişme içinde olduğunu görüyoruz. Şehrin tarihi geçmişine ait güzellikleri, kültürel zenginlikleri göreceğiz ve Kayseri`ye yakın olan doğal cazibe merkezlerini de ziyaret edeceğiz. `` diye konuştu.

 

Macaristan Büyükelçisi Dr. Jons Hovari ise, Kayseri`ye çok sık geldiğini ifade ederek, `` Kayseri artık ikinci evim gibi oldu.`` dedi. Büyükelçi Hovari, belediye başkanı Dr. Kriza Ákos`un Kayseri`de nereleri gezmesini tavsiye edeceksiniz sorusuna ise, Kayseri`de tarihi mekanların çok olduğunu belirterek, `` sizin Kapalı Çarşınız, Bedestanınız harika yerler. Buraları çok beğeniyorum. Doğal bakımından sizde her şey güzel.  Kapadokya`da güzel. Sizde ziyaret edilecek çok güzel yerler var. Malesef belediye başkanı 3 gün kalacak. Burada haftalara kadar kalmak gerek. Bundan sonra bu bölgeleri keşfedebiliriz.`` cevabını verdi.

 

Büyükşehir Belediyesinin  davetlisi olarak   ilimize gelen  ve Cumartesi günü ilimizden ayrılacak olan heyet  bir dizi  temas ve ziyaretlerde bulunup, Erciyes Üniversitesini ziyaret edip, Macaristan Fahri Konsolosluğunu hizmete açacaklar....



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”