İÇEM VAKFI´NDAN

İÇEM VAKFI´NDAN

ÇEKİRDEKTEN AĞACA TOHUM TOPLAMA PROJESİ

İÇEM Vakfı  İç Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Emin Şahin, vakıf tarafından başlatılan ?Çekirdekten ağaca tohum toplama projesiyle? milyonlarca tohumu toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Şahin, projenin 81 ilde yürütüldüğünü belirtti.

Kısa adı İÇEM olan İçanadolu Erezyonla Mücadele Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve aynı zamanda Tarım Bakanlığı´nda  Bakanlık Müşaviri Mehmet Emin Şahin, proje ile meyvelerin çekirdeğini çöpe değil toprağa kavuşturmak olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: ?2017 yılında başlattığımız  ve bundan sonra sürekli devam edecek  bir proje.  Bu projenin amacı  her yıl milyonlarca  ton tükettiğimiz  meyveden  geriye kalan  binlerce ton  tohumun  çöp olarak  değil her birisinin  bir ağaç olduğu  bilincine  vatandaşlarımızın varmasını  sağlamak. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz bu tohumları toplayarak, herkes iş yerinde evinde  yediği meyvenin  tohumunu çekirdeğini  çöp saymasın  bunu kurutsun,  değerlendirsin  bizzat kendisi ekebilir. Kurutmak istemeyen vatandaşlarımız vakfımıza verebilir.  Bunların çöp değil  her birisinin  bir ağaç, elirisinde orman olduğu  bilincini vatandaşımıza yaymak istiyoruz.  Bu amaçla bütün vatandaşlarımızı ayrım yapmadan  kurum kuruluşlarımızı  bu kampanya ya katılmaya davet ediyoruz.?

?Biz bu konuda bir eksiklik hissederek bu projeyi hayata geçirdik? diyen Şahin,  ?Başta Kayserimiz olmak üzere  etrafımıza bir bakalım,  Kayseri´nin 5-10 km dışına çıkalım.  Hangi tarafa bakarsanız bakın  çıplak tepeler boş araziler ile karşılaşacaksınız.  5 asır geriye gittiğimizde buraların orman olduğunu biliyoruz.  Biz bu eksikliği gidermek, ilimize, ülkemize güzellik katmak ekonomiye katkı sağlamak  doğal hayata eko sisteme  dünyanın ısınmasını  engelleyecek çalışmalara katkıda  bulunmak  ve en önemlisi de  çölleşme  denilen bir olay var çölleşmeye   engel olmak için  böyle bir  kampanya başlatılması zorunlu idi.  Bizler bu vakfın yöneticileri olarak  bu çalışmayı  elzem gördük  o nedenle  böyle  bir kampanya başlattık.  Bütün halkımızı da başta çekirdek toplanması olmak üzere bu birinci adımı, ikinci adımı  bunların toprakla buluşturulması var.  Vatandaşımız ister kendisi isterse bize ulaştırsınlar çalışmaya gönül verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum? dedi.  



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor