İDLİB ŞEHİDİMİZ GÖZYAŞLARI İLE TOPRAĞA VERİLDİ

İDLİB ŞEHİDİMİZ GÖZYAŞLARI İLE TOPRAĞA VERİLDİ

ALBAYRAĞA SARILI İBRAHİM ALBAYRAK

Katil Esed güçlerince İdlib'de gerçekleştirilen yoğun topçu ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak gözyaşları ve dualarla Hakk’a uğurlandı. Henüz 24 yaşındaki şehit Albayrak'ın 8 ay önce nişanladığı ve yazın düğün yapacağı öğrenilirken; kardeşi Alperen’in abisinin ardından gözyaşı dökerek “Sen soğuğu sevmezsin. Şimdi karın altında nasıl yatacaksın?” sözleri yürekleri dağladı.

Katil Esed güçlerince İdlib'de gerçekleştirilen yoğun topçu ateşi sonucu şehadete eren 24 yaşında ve bekar olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak gece getirilerek Kayseri Devlet Hastanesi morguna konulan naşı sabah saatlerinde baba evine götürülüp helallik alınmasının ardından Kalem Kırdı Camisi'ne getirildi. İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazına, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, askeri ve mülki erkan, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ile şehidin ailesi, yakınları iştirak etti.

Şehit Onbaşı Albayrak’ın annesi Güler, babası Bayram, İdlib'de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenilen kardeşi Doğan ve diğer kardeşi Alperen, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit abisinin fotoğrafını öpen kardeşi Alperen’in "Sen soğuğu sevmezsin. Şimdi karın altında nasıl yatacaksın ağabeyim."sözleri herkesin yüreğini sızlattı. Yaşadığı acıya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçiren şehit kardeşine sağlık ekipleri müdahale ederek cenaze namazının ardından Şehit Onbaşının naaşıaskerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konulup, tekbirlerle Kartal Şehitliği’ne nakledildi. Dualarla toprağa verilen Şehit Onbaşı İbrahim Albayrak’ın 8 ay önce nişanlandığı, yaz ayında da evlilik planları yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Şehit Albayrak'ın ağabeyi Doğan Albayrak'ın da İdlib'de uzman çavuş olarak görev yaptığı, önceki günde dayısı Hayrullah Güvenç'in kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybettiği, ailesinin de onun cenazesine giderken, çocuklarının şehadet haberini yolda aldığı da yürek yakan ayrıntılar olarak alınan bilgiler arasında yer aldı.



“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor