İDLİB'E 13 TIR PATATES GÖNDERİLDİ

İDLİB

"YOLUN İYİLİK OLSUN"

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan13 tır patates Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki ihtiyaç sahibi dindaşlarımıza ulaştırılmak üzere törenle uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Şahin Güven her ay Kayseri'den Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırdıklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan patatesleri taşıyan tırların uğurlanması amacıyla Hunat Mahallesi'ndeki otoparkta tören düzenlendi.

İl Müftüsü Şahin Güven, burada yaptığı konuşmada, her ay ilimizden Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırdıklarını belirtti.

Bugün de 13 tır patates gönderdiklerini belirten Güven, İzmir'deki depremde evlerin kaybeden evlerine giremeyenlere de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla mobil mutfak gönderip sıcak yemekler ikram ettiklerini kaydetti.

İlk günden itibaren Türkiye Diyanet Vakfının yardım faaliyetlerinin devam ettiğini aktaran İl Müftüsü Güven "İzmir için paketlenmiş kuru gıda talebinde bulunuldu. Biz de kuru gıdaların siparişini verdik, paketleme işlemleri devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir tır yardımı yola çıkaracağız. Depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağıyor. Depremden sonra bir kısım, sahte hesaplarla İzmirli kardeşlerimizin aleyhinde propaganda yaparak oraya giden yardımları maniple etmek için paylaşımlarda bulundu. Bunları yok hükmünde kabul ediyoruz. Biz yardımlarımıza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Gerçekleştirilen duanın ardından patatesleri taşıyan 13 tır İdlib'e uğurlandı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ