İHRACAAT GELİŞİYOR

İHRACAAT GELİŞİYOR

KAYSERİ OSB'DEN İHRACATIN GELİŞTİRİLMESİ” PROJESİ - Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde Çelik Kapı sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat konusundaki ortak problemlerine ortak çözümler aramak ve ihracatlarının artırılmasına destek olmak amacıyl

23/09/2010 tarihli ve 27708 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan (2010/8) sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” kapsamında hazırlanan projenin ilk aşaması olarak İhtiyaç Analizi faaliyeti kapsamında projeye katılım gösteren 7 çelik kapı firması Erciyes Üniversitesi yetkilileri tarafından ziyaret edilecek; böylelikle firmaların ihracat yönünden durum değerlendirilmesi yapılacak.

 Konu hakkında bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Ortaya çıkan İhtiyaç Analizi sonuçları doğrultusunda ise Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü öncülüğünde firmalar için eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama (ortak pazar araştırmaları, pazar ziyaretleri, ticaret heyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, eşleştirme, vb. diğer organizasyonlar), alım heyeti programları gerçekleştirilecektir.

 Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Boyut Çelik Kapı, Özakbossan Çelik Kapı, Külça Çelik Kapı, Ünver Çelik Kapı, Doğukan Çelik Kapı, Taş Çelik Kapı, Bilge İnşaat firmalarının katılımcı oldukları projenin tanışma ve ön bilgilendirme toplantısı ise, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem'in de katılımıyla OSB Müdürlüğü'nde gerçekleşti” dedi.

 Başkan Hasyüncü, projenin hayırlı olmasını temenni ederek, Firmaların gelişmeleri, büyümeleri için devlet tarafından pek çok destek programı yürütülüyor. Ama maalesef sağlanan bu desteklerden yararlanma konusunda yeterli bilince ulaşmış değiliz. Bölge Müdürlüğümüzün öncülük etmiş olduğu bu projemize gönül isterdi ki bölgemizde faaliyet gösteren bütün çelik kapı firmaları başvuruda bulunsunlar ve faydalansınlar. Şuanda 7 firmamız ile bu projeyi gerçekleştireceğiz. Bu firmalarımızı gösterdikleri ilgi dolayısıyla tebrik ediyorum. Ancak ileriki zamanlarda diğer sektörlerde de çok daha fazla sayıda proje ile çok daha fazla başarılı işler yapılacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem ise toplantıda ihtiyaç analizi çalışmasının yapılma yöntemleri hakkında katılımcı firmalara bilgi verdi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı