İHSANOĞLU İÇİN MEKAN BULAMIYORUZ

İHSANOĞLU İÇİN  MEKAN BULAMIYORUZ

AYAN "Ekmelettin İhsan İhsanoğlu için mekan bulamıyoruz" ... Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Çatı Aday Ekmelettin İhsanoğlu için mekan bulmakta zorluk çektiklerini açıklayan CHP İl Başkanı Mustafa

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdağ Kadına Şiddeti kınayarak;” Kadınlar kendi hayatları hakkında karar vermek isterken ya da sudan sebepler nedeniyle her gün erkekler tarafından öldürülüyor. Bu erkekler kimi zaman eşleri, ayrıldığı eşleri, babaları ya da sevgilileri, yani sevdikleri. 2013 yılında 214 kadın öldürülmüştü, bunların 10’u devlet koruması altındaydı. 2014’ün ilk altı ayında ise 129 kadın katledildi ve bu kadınların 11’i koruma tedbir kararlarına rağmen katledildi. Temmuz Ayı’nın ilk haftasındaki 2 günde ise 6 kadın, sadece “kadın” oldukları için öldürüldü. Kayıtlara “kadın cinayeti” olarak geçmeyen bir çok ölüm ve intihar vakası da var. Cinayetleri durdurmayan, gerekli önlemleri almayan devletin eril yapısı aracılığıyla kadının yaşam hakkı ihlal edildiği için isyandayız. Kadın cinayetlerini gündeme almayan ve etkili mücadele yöntemleri kurmayan haksız tahrik indirimleriyle ve erkeklere “teşvikler” sunan yargısı ile devlet, kadın cinayetlerinden sorumludur. Biz mücadelemizi; sadece ölümden önce değil, ölümden sonra da kadınların aleyhinde olan zihniyete ve sisteme karşı sürdürmekte kararlıyız. Ta ki şiddet can almayıncaya kadar.” İfadelerini kullandı.

 

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ise kadın cinayetlerinden iktidarı sorumlu tutarak;” Bugün başımızdaki Başbakan’ın bilhassa kadınlar tarafından desteklenerek iktidara getirildiği gerçekleştirilen anketlerde öne çıkıyor ve Başbakan’ın idare ettiği yönetimde de hızla öldürülmeye, ötelenmeye, katledilmeye, aşağılanmaya bu iktidar döneminde de devam ediliyor. Kendi canları, kendi can güvenlikleri için, kendi gelecekleri için, kızlarının geleceği için, evlatlarının geleceği için öldürülmekten ötelenmekten kurtulmanın yolu son 10 yılda artan katledilişlere bakacak olursak sorumlusu bu iktidardır. Tüm hanım kardeşlerimizin canlarına ve doğuracakları canlara sahip çıkmaları düşüncesiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir kez daha gözden geçirmelerini, Tayyip Erdoğan’ı cezalandırmalarını istiyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun ilimiz ziyareti ve ziyaret programıyla ilgili bilgiler veren Ayan;”  Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Perşembe günü buradalar. Şu an hava ya da karayoluyla mı gelecek net değil, bugün yarın netleşecek. Alan bulmakta zorlanıyoruz, kapılar kapanmış vaziyette, ne hikmetse devletin bütün kurumları ayın 24’ünde dolu. Kadir Has ve salonlar da dahil olmak üzere vermediler. Biz de salonlarda yapalım bari diye üşündük, ancak Hilton Oteli’nin salonunu bulabildik. Belki “elitist” bir yaklaşım gibi düşünülebilir ancak herkes şunu çok iyi bilsin “çaresizliğimizden” Hilton Oteli’ni tuttuk. Halkla iç içe olmaktı teklifimiz, alan teklifimiz var, belediyeden izin almamız gerekiyor. Dolayısıyla sayın İhsanoğlu Hilton Otel’in 350 kişilik küçük bir salonunda, bir davetli grubuna hitap edecekler. Ardından eğer randevu alabilirsek valilik ziyareti, ardından da esnafımız ziyaret edilecek, Kazancılar Çarşısı, Kapalı Çarşı gibi. Akşam da 500 kişilik bir salonda iftar yemeği programlanıyor.”  İfadelerini kullandı.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı