İHTİYACI OLANIN YANINDA BÜYÜKŞEHİR VAR

İHTİYACI OLANIN YANINDA BÜYÜKŞEHİR VAR

HER YARAYA MERHEM, HER DERDE DEVA ...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´yi geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken bu şehirde yaşayan insanları ihmal etmediklerini belirtti. İhtiyacı olan herkesin yanında olmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi´nin sosyal ve ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan herkesin yanında olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her alanda olduğu gibi sosyal hizmet alanında da Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin örnek hizmetler verdiğini belirtti. İnsanı önemseyen bir anlayışa sahip olduklarını ve bu doğrultuda ihtiyacı olan herkesin yanında olmak için azami gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, farklı kalemlerde on binlerce kişinin ihtiyaçlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından giderildiğini söyledi.

 

20 BİN ADET İAŞE KARTI VE PAKETİ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´de yaşayan ihtiyaç sahiplerinin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından tespit edildiğini ve tespit edilen ihtiyaçların da giderildiğini belirtti. Bu yıl ihtiyaç sahipleri için 15 bin adet 125 TL´lik alışveriş imkanı sunan sosyal yardım kartları dağıttıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, ayrıca kardeş belediye projeleri kapsamında bazı illerimize ve Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere yaklaşık 5 bin adet iaşe paketi hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi. Başkan Çelik, sosyal yardıma ihtiyaç duyan 300 çölyak hastasına da glutensiz gıda alışverişi için sosyal yardım kartı verildiğini kaydetti.  

 

3 BİN AİLEYE YEMEK, 11 BİN EKMEK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ihtiyaç sahipleri için yemek ve ekmek yardımının da devam ettiğini belirtti. Halen şehrin farklı bölgelerinde bulunan 11 aşevi ile hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, bu aşevlerinden yaklaşık 3 bin ailenin sıcak yemek aldığını söyledi. Başkan Çelik, ayrıca şehrin farklı bölgelerindeki 13 ayrı sosyal yardım büfesi ve toplam 24 farklı nokta aracılığı ile ihtiyacı olduğu tespit edilen ailelere her gün 11 bin ekmek verildiğini kaydetti.

 

HER YARAYA MERHEM, HER DERDE DEVA

 

Her yaraya merhem her derde deva olmak için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Belediyemize müracaat eden, fakir ve muhtaçlıkları tespit edilen herkesin ihtiyaçlarının temini için çalışıyoruz. Çok farklı kalemlerde on binlerce vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bu doğrultuda ayni yardımların yanı sıra ihtiyacı tespit edilen bazı vatandaşlarımıza nakdi yardımda da bulunuyoruz. Ayrıca, fakir ve muhtaçlığı tespit edilen bazı ailelerimizin ev eşyalarını alıyoruz. Erciyes Üniversitemizde okul dönemi günlük yaklaşık 500 öğrenciye sıcak çorba-ekmek dağıtıyoruz. Şehrimizde bazı camilerimizin halılarının eski olduğunu gördük ve bunları yeniledik. Şehrimizde mülteci ya da sığınmacı olarak yaşayan ve muhtaç oldukları hane araştırmasıyla tespit edilen Suriyeli misafirlerimize yakacak, yiyecek ve giyecek maddeleriyle ev eşyası yardımında bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu okullarda öğrencilerimize mont ve ayakkabı dağıtıyoruz. Görüldüğü üzere her yaraya merhem, her derde deva olmanın gayreti içindeyiz? dedi.

 

KİMSESİZLERE AİLE ORTAMI

 

Büyükşehir Belediyesi olarak Sevgi Evleri´nde yaşayan kimsesiz çocukların da her zaman yanlarında olmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, çocuklara aile ortamının sağlanması için dört adet daireyi ve çocukların ulaşımını sağlayacak bir aracı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´ne teslim ettiklerini söyledi. Başkan Çelik, yıl içinde de sosyal ve sportif faaliyetlerle bu çocukların her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. 

 

YADES VE İSKEP

 

Büyükşehir Belediyesi´nin dezavantajlı bireylerin de toplumun bir parçası olması için azami gayret gösterdiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bu amaçla iki ayrı projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) ile şehrimizde bulunan dezavantajlı bireylere eğitimler verildiğini ve bu bireylerin istihdamının sağlandığını ifade eden Başkan Çelik, Evde Sosyal Destek Hizmeti, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile de yaşlılarımıza gereken özenin gösterildiğini söyledi. 65 yaş ve üzeri yaşlılarımıza evlerinde destek hizmeti verilen YADES projesinin büyük ilgi gören ve dua alan bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, 400´ün üzerindeki yaşlımızın bu hizmetten yararlandığını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ayrıca Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi ile toplam 160 sakinimize hizmet verildiğini ve bu sakinlerimizin hayatlarının geri kalan kısmını daha sağlıklı, modern ve huzurlu bir ortamda geçirmelerine imkân sağlandığını söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı