İKİ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ TERS ŞERİTTE KOVALAMACA DAVASINDA

İKİ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ TERS ŞERİTTE KOVALAMACA DAVASINDA

İKİ SANIĞA TOPLAM 19 YIL HAPİS

8 yıl 9 ay ceza alan tutuksuz sanık da mahkemece tutuklandı
Kayseri´de birbirlerini kovalarken ters şeride giren 2 otomobilin karşıdan gelen otomobil ve işçi minibüsüne çaptığı ve 2 kardeşin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili 1´i tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanığa 10 yıl 6 ay, tutuksuz bir sanığa da 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 8 yıl 9 ay alan tutuksuz sanık da mahkemece tutuklandı.
31 Temmuz´da Melikgazi İlçesi´ne bağlı Esenyurt Mahallesi, Büyükmenderes Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, iddiaya göre birbirlerini kovalayan sürücülerinin yönetimindeki 38 GE 010 ile 38 BY 497 plakalı otomobiller ters şeride girdi. Hızla ters şeritte ilerleyen iki otomobil, 38 MG 567 plakalı işçi servisi ve 33 yaşındaki Hamit K. yönetimindeki 33 NJH 04 plakalı otomobile çarptı. İşe giden sürücü Hamit ve yanında bulunan kardeşi 25 yaşındaki Yusuf K., otomobil içerisinde sıkıştı. Ters şeride giren her iki aracın sürücüsü E.Ş. ile G.B. yakalandı. E.Ş. ´taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma´ suçundan tutuklanırken, G.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ayrıca kaza sonrası olay yerine gelen ve kazayı kendisinin yaptığını söyleyen E.Ş.´nin kardeşi M.Ş. ve G.B.´nin kardeşi M.A.B. hakkında da dava açıldı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık E.Ş., tutuksuz sanıklar G.B., M.Ş. M.A.B. ve şikayetçiler E.B., A.K., E.K., A.K., C.B. ile avukatlar hazır bulundu.
Tutuklu sanık E.Ş., olay günü can güvenliği olmadığı için G.B.´nin kendisini kovaladığını, o yüzden kaçtığını ve kazanın meydana geldiğini söyledi. E.Ş., "Pişmanım" dedi. Tutuksuz sanık M.Ş.´nin de öz ağabeyini korumak için kaza sonrası olay yerine gelip kazayı kendisinin yaptığını söylediği, daha sonra olayın vahametini öğrendikten sonra kazayı kendisinin yapmadığını söylediği öğrenildi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık E.Ş.´ye ´bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma´ suçundan 10 yıl 7 ay hapis, 2 yıl 6 ay da ehliyetinin el konulmasına karar verdi. 41 yaşındaki tutuksuz sanık G.B.´ye ´bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma´ suçundan 8 yıl 9 ay hapis ve 2 yıl 6 ay da ehliyetinin el konulmasına karar veren mahkeme, sanığın tutuklanmasına hükmetti. Diğer sanıklar ise ceza almadı.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı