İKİNCİ EL OTOMOBİL ALICILARI DİKKAT

İKİNCİ EL OTOMOBİL ALICILARI DİKKAT

Otomobil alıcılarına büyük tuzak! Sevgili izleyiciler; İkinci el otomobil satışlarının son yıllarda yoğunlukla internete kaydığını ifade eden galericiler, dolandırıcıların da bu alanı yoğun şekilde kullandıklarını açıkladı ve uyardılar.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kayseri , Bursa  gibi büyük şehirler başta olmak üzere, özellikle internet üzerinden yapılan satışlarda dolandırıcılık şikayetleri aldıklarını anlatan Galerici esnafı : ikinci el araç satılan bazı internet sitelerine piyasanın çok altında fiyatlarla araç ilanı bırakan bu kişilerin, telefonla kendilerine ulaşan ve fiyatı uygun aracı kaçırmak istemeyen alıcılardan, 1-2'şer ya da 3'er milyar lira kapora talep ettiklerini ifade ederek, banka hesaplarına yatırılan kaporaları toplayan dolandırıcıların aynı gün ortadan kaybolduklarını anlatarak oto alıcılarını uyarıyorlar.

Vatandaşlardan noter satışı yapılmadan hiçbir ödemede bulunmamaları uyarısında bulunan galericiler, bu şekilde para kaptıranların sayısının giderek arttığına işaret etti.

"Kilometre düşürme"nin de yaygın şekilde kullanıldığını vurgulayan  galerici esnafı, bunun çok düşük fiyatlar karşılığında, yaygın şekilde yaptırıldığına vurgu yaparak, aracın boyası ve kaportası kadar, kilometre kontrolünün de son derece önemli olduğuna işaret ederek, eskiyen, yıpranan bir aracın kilometresinin çok düşük seviyelerde olmasının, vatandaşlar için önemli bir ipucu olabileceğine dikkat çekiyorlar. 

Vatandaşların talip oldukları araca iyi bir inceleme yaptırmalarının önemine değinen  galerici esnafı, aracın kilometresinin düşürüldüğünü, satım işlemi sonrasında öğrenen vatandaşların zor durumda kaldıklarını, çoğu zaman muhatap bulamadıklarını kaydediyorlar.

 Pert kaydı değiştirilen araçların satışı konusunda da çok şikayet olduğuna değinerek, araçların pert kayıtlarının motor ve şasi numaralarıyla oynanarak değiştirildiğini ve hasarsızmış gibi satıldığını belirten esnaf; sigorta şirketlerinin, tam hasarlı araçları, bedelleri araç sahibine ödendikten sonra satışa çıkardıklarını, bu araçları sigorta şirketinden satın alan kişilerin aracı kaportacılarda yaptırarak yeniden satışa çıkarabildiklerine işaret ederek dikkatli olunması uyarısında bulunuyorlar.

Kullanılmış araçların satışlarında belli bir kontrol mekanizmasının olmadığını, bu yüzden internet üzerinden ya da kayıt dışı şekilde isteyen herkesin ikinci el araç alım satımı yaptığını ifade eden  esnaflar bunun dolandırıcılar için uygun bir ortam yarattığını dile getirerek, Vatandaşları satın alacakları araçları iyi sorgulatmaları, inceletmeleri ve görünüşe aldanmamaları konusunda dikkatli davranmaya davet ederk "Vatandaşlar, araçlarını güvenilir, adresi belli olan yerlerden alsın. Aksi halde otomobil hayali kabusa dönüşebilir, aldığı araç elinde kalabilir" değerlendirmesi yapıyorlar

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor