İKİNCİ MÜJDE

İKİNCİ MÜJDE

KOCASİNAN'DAN İKİNCİ MÜJDE - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, köy tüzel kişiliğinden alındığı için 10 yıl devir yapılamayan parsellerin probleminin çözülerek alış, satış ve devir işlemlerinin de yapılabilir hale geldiğini söyledi.

Başkan Bekir Yıldız; Akçatepe, Boyacı, Buğdaylı, Dadağı, Elagöz, Gömeç, Kızık, Oymaağaç ve Vatan gibi mahallelerde köy tüzel kişiliğinden alınan parsellerdeki devir probleminin çözüldüğünü müjdeledi. Başkan Bekir Yıldız, yeni müjdeyi ise şöyle verdi; ”5216 ve 5477 Sayılı Kanunlarla belediyemize bağlanan yerleşim alanlarındaki parseller üzerine 3367 Sayılı Kanunla alışı, satışı, devri için 10 yıl süreyle konulmuş olan şerh ve parsellerdeki kısıtlamalar 6111 Sayılı Kanunla kaldırılmıştır. Artık vatandaşımız alış, satış, devir yapabilmekte inşaat işlemlerini başlatabilmektedir” dedi.

 Başkan Bekir Yıldız, köy statüsündeyken Kocasinan Belediyesi'ne bağlanan 9 mahallenin parsellerindeki problemlerin çözüme kavuşturulduktan sonra tapu işlemlerinin başlamasının vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, Tahsis edilmiş, satışı yapılmış, vatandaşlarca bedeli ödenmiş arsalar üzerinde 5 yıl zarfında bir yapı yapılmayanlar Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilmek zorundaydı. Üstelik 10 yıl süreyle satış veya devir de yapılamıyordu. Biz bu parsellerle ilgili sıkıntının çözüleceğinin sözünü vermiştik. Önce şerhin kaldırılması için yoğun gayret gösterip çözümün müjdesini vermiştik. Şimdi de tapuyla ilgili her türlü alış, satış, devir işlemlerinin de başladığının müjdesini veriyoruz. İmar Müdürlüğümüz konuyla ilgili gelen müracaatların tamamına gerekli işlemleri yaparak vatandaşımızın mağduriyetini gidermiştir. Hayırlı, uğurlu olsun” temennisinde bulundu.



Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu